© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

Engelsiz park alanları ile engeller aşılıyor projesi TEKNOFEST’te 2’nci oldu

Osmaniye Merkez Güneysu İlkokulu öğrencileri tarafından hazırlanan, Engelsiz Park Alanları ile Engeller Aşılıyor Projesi, TEKNOFEST yarışlarında Türkiye 2’ncisi oldu.

Osmaniye Merkez Güneysu İlkokulu öğrencileri tarafından hazırlanan, Engelsiz Park Alanları ile Engeller Aşılıyor Projesi, TEKNOFEST yarışlarında Türkiye 2’ncisi oldu.

Samsun’da 30 Ağustos – 4 Eylül tarihleri arassında düzenlenen Dünya’nın en büyük Teknoloji Havacılık ve Uzak Festivali TEKNOFEST etkinliği sona erdi.



Merkez Güneysu İlkokulu Müdürü Halil Sünbül’ün danışmanlığını yaptığı A01 Güneysu Teknoloji Çağı Çocukları Takımı tarafından hazırlanan 'Engelsiz Park Alanları ile Engeller Aşılıyor Projesi', engelsiz yaşam kategorisinde dereceye girdi.

Güneysu İlkokulu 4D sınıfı öğrencisi Berkay Ata Sümbül’ün takım kaptanlığını yaptığı A01 Osmaniye Güneysu Teknoloji Çağı Takımı 12 bin proje arasında yarışarak  Türkiye 2’nciliği elde etti.

Öğrenciler ödüllerini Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı), Baykar Teknoloji Lideri ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar’dan aldılar. Ayrıca TUBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal da öğrencileri başarılarından dolayı ayrıca tebrik etti.

Danışman Halil Sünbül proje ile engelli sürücülerinin park yeri bulma sorununa çözüm bulduklarını, Türkiye genelinde tüm Engelsiz Park Alanları gösteren harita ve web sitesi yaptıklarını, park alanına engelli olmayan sürücülerin park etmesini engelleyecek yazılım yaptıklarını ve engelli sürücülerin hayatlarını kolaylaştırdıklarını söyledi.

Halil Sümbül, projenin Türkiye ve Dünya'da uygulama örneği bulunmadığını belirterek, projenin hayata geçirilmesini istediklerini ifade etti. ​​​​​​​

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER