© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

Engelli Vatandaşlara Sandalye Dağıtımı Yapıldı

Osmaniye ve Gaziantep Büyükşehir Belediyeleri, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu'nun katkılarıyla engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye, yürüteç, baston ve diğer medikal malzemeler dağıttı.

Osmaniye ve Gaziantep Büyükşehir Belediyeleri, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu'nun katkılarıyla engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye, yürüteç, baston ve diğer medikal malzemeler dağıttı.

Osmaniye Belediyesi Nikah Salonu'nda düzenlenen "Engelleri Birlikte Aşalım" programına Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Genel Başkanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelli Yaşlı ve Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Yusuf Çelebi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelli ve Yaşlı Şube Müdürü Eyyup Yıldız, 7 Ocak Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Derviş Arslan, engelli bireyler ve aileleri katıldı. Gaziantep ve Osmaniye Belediyeleri'nin katkılarıyla sağlanan manuel ve akülü tekerlekli sandalyeler, yürüteçler ve bastonlar, ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara dağıtıldı.

Tören sırasında bir konuşma yapan Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Genel Başkanı Yusuf Çelebi'ye teşekkürlerini iletti. Çenet, "Gaziantep’in hayırseverliği ve yardımseverliği ile bugün burada engelli kardeşlerimize sundukları imkanlar, bir kez daha bu güzel kentin cömertliğini gözler önüne serdi.

İlimize gösterdikleri yakınlık için Sayın Fatma Şahin'e ve Sayın Daire Başkanımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bizler, sevginin her engeli aşacağını biliyoruz." dedi. Başkan Çenet ayrıca, Osmaniye Belediyesi Hizmet Binası'nda engelli vatandaşların işlemlerini kolayca halledebilecekleri bir birim oluşturduklarını belirtti.

"Engelli kardeşlerimiz, belediyemize geldiklerinde kat kat dolaşmak yerine engelliler masamıza başvurarak bütün işlerini burada halledebilecekler.

Bu birimi göreve geldiğimizde ifade etmiştik. Engelliler Masası’nın hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi, konuşmasında, son zamanlarda yaşanan depremin yüzyılın en büyük felaketi olduğunu ve 11 ilin etkilendiğini belirtti.

"Deprem, aramıza yeni engelli bireyler kattı ve Osmaniye de depremden etkilenen iller arasındaydı. Türkiye Sakatlar Konfederasyonu olarak, depremin ardından ne yapabiliriz diye düşündük ve paydaşlarımızın desteğiyle medikal malzemeleri temin ettik.

Bu malzemeleri Gaziantep’e getirip lojistik merkezimizden deprem bölgelerine dağıttık. Ayrıca, protez merkezi kurarak ücretsiz ortez-protez hizmeti sunuyoruz." dedi.

Çelebi, engelli bireylere seslenerek, "İnsanın uzuvları yöneticilik yapmaz. Yöneticilik, kendi başına bir şey yapabilme isteği ve ‘ben de varım’ diyerek kendine güvenmektir.

Devlette çalışmak veya esnaflık yapmak el ve ayakla değil, akılla yapılır. Sizlerden de hem yönetici, hem esnaf, hem de siyasetçi olur.

Önemli olan ‘Biz de varız’ diyebilmektir. Medikal malzemelerinizi sağlıklı günlerinizde kullanmanızı diliyorum.

İhtiyaç halinde desteğimiz devam edecektir." şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER