© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

Emekli Ofisi ve İrtibat Bürosu Hizmete Girdi

Osmaniye'de emeklilere yönelik hizmet kalitesini artırmak amacıyla Konteyner Kent'te kurulan Emekli Ofisi ve İrtibat Bürosu'nun açılışı gerçekleştirildi.

Osmaniye'de emeklilere yönelik hizmet kalitesini artırmak amacıyla Konteyner Kent'te kurulan Emekli Ofisi ve İrtibat Bürosu'nun açılışı gerçekleştirildi.

Açılış törenine Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, kamu kurum ve kuruluşlarının il müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Vali Dr. Erdinç Yılmaz, 2024 yılının Cumhurbaşkanı tarafından "Emekliler Yılı" ilan edilmesi nedeniyle emeklilere yönelik projelere başladıklarını belirterek, "Bugün itibariyle emeklilerle ilgili çalışma yapacağımız bu merkezimizi açıyoruz.

41 kurumumuzla birlikte yapacağımız çalışmaların, emeklilerimizin ekonomik ve sosyal hayatlarını iyileştirmek amacıyla faydalı olmasını temenni ediyoruz.

Osmaniye’mize ve emeklilerimize hayırlı olsun," dedi. Vali Yılmaz, açılışın ardından Emekli Ofisi ve İrtibat Bürosu'nu gezerek, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Mücahit Çelik'ten bilgi aldı.

İl Müdürü Çelik, Emekli Ofisi ve İrtibat Bürosu'nda iki ofis bulunduğunu, bu ofislerden birinde Konteyner Kent'te yaşayan vatandaşların sağlık aktivasyonlarının yapılacağını ve danışma merkezi olarak kullanılacağını ifade etti.

Diğer ofisin ise Osmaniye Valiliği himayesinde 41 kurumun katılımıyla gerçekleştirilecek yaklaşık 800 projenin izleme ve değerlendirmesinin yapılacağı bir merkez olacağını belirtti.

Ayrıca, bu ofis emekli vatandaşların ulaşamadıkları kurumlarla ilgili sorunlarını çözebilecekleri, bilgi alabilecekleri bir merkez olarak tasarlandı.

İl Müdürü Çelik, emeklilere yönelik projeler hakkında da bilgi verdi. Emekliler için çeşitli sosyal faaliyetlerin planlanmasının yanı sıra, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası ile Esnaf Odaları ile yapılan anlaşmalar çerçevesinde, alışveriş merkezlerinde emeklilere %10, %20, %30 ve bazı yerlerde %40'a varan indirimler sağlanacağını açıkladı.

Açılışın ardından Türkiye Emekliler Derneği Osmaniye Şube Başkanı Aziz Yahşi ve Emekli Memur-Sen Başkanı İrfan Karip ile de bir süre sohbet eden Vali Yılmaz, "Emeklilerimizin talepleri ve önerileri bizim için çok önemli. Bize bu anlamda katkı sağlayacağınıza inanıyorum. 

Çıktığımız bu hayırlı yolda yapacağımız projelerle, emeklilerimize az da olsa dokunabilirsek ne mutlu bize," dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER