© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

Eğitim Öğretim Yılı Törenle Başladı

Osmaniye’de 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı, Atatürk Ortaokulu’nda düzenlenen törenle resmen başladı.


Osmaniye’de 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı, Atatürk Ortaokulu’nda düzenlenen törenle resmen başladı.

Törene Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Osmaniye Milletvekili Seydi Gülsoy, Belediye Başkan Vekili Sait Başkurt, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hamit Coşkun, İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, kamu kurum ve kuruluşlarının il müdürleri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yeni eğitim öğretim yılı mesajı okundu.

Törenin açılış konuşmasını yapan Atatürk Ortaokulu Müdürü Şule İltemiş, yeni eğitim-öğretim yılına başlamanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Bugünkü törenimize adını Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ten alan Atatürk Ortaokulu ev sahipliği yapmaktadır. 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılının, Atatürk Ortaokulu ailesine, Osmaniye’mize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum," dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak ise konuşmasında, yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek, “Bir toplumun gelişmişlik düzeyi, onun eğitim düzeyinin de göstergesidir.

Günümüzün güçlü ekonomik ve sosyal yaşantısına sahip ülkeleri; gelişimlerini, eğitime verdikleri önem ve eğitim kurumlarını günün koşullarına uygun olarak düzenlemeleri sonucunda kazanmışlardır.

Bizler de bu bilinçle, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde öğrencilerimizi düşünen, araştıran, yeni fikirlere açık, sorumluluk sahibi bireyler olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz,” dedi.

Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, törende yaptığı konuşmada önceki gün Tunceli’de yaşanan trafik kazasında hayatını kaybeden dört kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri mensubuna Allah’tan rahmet diledi ve başsağlığı mesajı iletti. Vali Yılmaz, “Yeni eğitim-öğretim yılının öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu vesileyle bize geleceğimizi bağımsız bir şekilde şekillendirme imkânı sağlayan başta Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum,” ifadelerini kullandı.

Vali Yılmaz, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, “Türkiye Yüzyılını omuzlarında daha ileriye taşıyacak sevgili öğrencilerimiz, ileride bizlerden bayrağı teslim alacak ve ülkemize büyük hizmetler edeceksiniz.

Devletimiz her zaman yanınızda olacaktır,” dedi. Öğretmenlere de seslenen Vali Yılmaz, “Kıymetli Öğretmenlerimiz, sizler, ülkemizin aydınlık geleceğinin meşalesini söndürmemek adına ortaya koyduğunuz fedakârca çalışmalarınızdan dolayı eğitim ordumuzun gerçek kahramanlarısınız. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemâl Atatürk’ün de ifade ettiği gibi ‘Yeni nesil sizlerin eseri olacaktır,’” şeklinde konuştu.

Vali Yılmaz, konuşmasının sonunda öğrenci velilerine hitap ederek, “Bizlere emanet ettiğiniz çocuklarımız, yeni bir eğitim-öğretim döneminde öğretmenlerine ve okullarına kavuştular.

Her okul açılışındaki kavuşmalar, kendi içinde bir coşkuyu ve bayram sevincini barındırır. Okullarımızı eğitime hazır hale getirdik. Müsterih olun. Bu zor süreçte sizlerin de desteği çok önemli.

Sizlerin anlayış, fedakârlık ve desteğinizle güzel günlere kavuşmamız çok daha yakın olacaktır,” dedi. Konuşmaların ardından 6-E sınıfı öğrencisi Kerem Parlak, Bestami Yazgan’ın “Bir Çiçektir Öğrenciler” isimli şiirini okudu. 8. sınıf öğrencileri, 5. sınıf öğrencilerine “Okulumuza Hoş Geldiniz” çiçeği takdim etti.

Öğrenciler, bayrağı Vali Yılmaz’a sundu. Tören, Vali Dr. Erdinç Yılmaz’ın okulun ilk ders zilini çalmasıyla sona erdi.

Daha sonra sınıfları ziyaret eden Vali Yılmaz ve protokol üyeleri, öğrencilerle sohbet ederek ders kitaplarını dağıttılar.

Vali Yılmaz, öğrencilere ve öğretmenlere başarılar dileyerek, yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını temenni etti.

Son olarak Vali Yılmaz, sınıf ziyaretlerinin ardından yaptığı konuşmada, “Şehitler Diyarı Yiğit Osmaniye’mizde yeni bir eğitim öğretim yılına başlamış bulunuyoruz.

Bugün Atatürk Ortaokulundayız. Bu okulumuz çok eskimişti, çok yıpranmıştı, artık sağlıklı ve güvenli değildi. Bu okulumuzu sıfırdan, yeniden yaptık.

Osmaniye’mize, sevgili çocuklarımıza hayırlı olsun,” dedi.

Yılmaz, Osmaniye’deki eğitim başarısının bu yıl da devam etmesini temenni etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER