© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

Düziçi İlçesinde Sanat Dolu Bir Gece

Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde düzenlenen “6. Akdeniz Sanat Günleri” gece geç saatlere kadar devam etti.

Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde düzenlenen “6. Akdeniz Sanat Günleri” gece geç saatlere kadar devam etti.

Bu yıl; Adana, Antakya, Mersin, Antalya, Osmaniye, Fethiye, Dörtyol, Kadirli’de, 14-26 Ekim tarihlerinde eş zamanlı olarak düzenlenen “6. Akdeniz Sanat Günleri” etkinliklerinde  Düziçi’nde de  program gerçekleştirdi.

Bölge etkinliklerinin yürütme Kurulu’nda yer alan, aynı zamanda da Osmaniye İl yürütücü görevini üstlenen Osmaniye Ozanlar, Şairler ve Yazarlar Derneği (OŞYAD) Yönetim kurulu Başkanı Mustafa Bardak, Düziçi ilçesinin etkinliklerde yerini almasından memnun olduğunu söyledi.

Düziçi ilçesindeki etkinlikler, Çitli Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Bekir Dağsever yönetiminde düzenlendi.

Düziçi ilçesi Karacaoğlan Kültür Merkezi Salonunda, saat:19.oo’da başlayan programın açışında konuşan  Dernek Başkanı Bekir Dağsever, programa katılım gösterenlere ve etkinliklerin yapılmasına katkıda bulunan OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak’a teşekkür etti.   

Dernek Başkanı Dağsever konuşmasının devamında; “Düziçi ilçemizde kültür ve sanat alanında  değişik programlar yapıyoruz.

İlk defa bölgesel anlamda bir etkinlikte yerimizi almaktayız. Bizleri ve ilçemizi bölgemize tanıtabilme adına katkı sağlayan ‘6. Akdeniz Sanat Günleri’ Yürütme kurulu üyelerinden, aynı zamanda da Osmaniye İl sorumlusu ve OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak’a teşekkür ediyoruz”dedi.

Bölgesel etkinliklerle ilgili bilgi vermek üzere, “6. Akdeniz Sanat Günleri” Yürütme Kurulu üyesi ve Osmaniye İl Sorumlusu, aynı zamanda OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak bir konuşma yaptı. Bardak konuşmasında; “Düziçi  ilçemizin de bu etkinliklere katılımını sağlayan Çitli Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Bekir Dağsever başta olmak üzere, yönetim kurulu üyelerine, katkıda bulunan ve destek verenlere ayrı ayrı  teşekkür ediyorum.

Bu programın Düziçi ilçemizde, Bekir Dağsever arkadaşımızın sorumluluğunda yine derneği tarafından organize edilmiş olduğunu vurgulamak isterim.

Bu program; OŞYAD’ın bir etkinliği olmayıp, ‘6. Akdeniz Sanat Günleri’ kapsamında Düziçi’nin programıdır. Burada, benim sıfatım İl sorumlusu ve OŞYAD dernek başkanlığı görevim olmakla birlikte, ilçemizdeki programın sadece izleyici bir konuğu olduğumun bilinmesini isterim.

Bölgesel etkinliklerimize katkıda bulunan tüm kültür-sanat insanlarına teşekkür ediyor, sağlıklı günler ve başarılar diliyorum”dedi.

Programda bir konuşma yapan, Adana İl Kültür eski Müdürü Mehmet Göl; “Memleketimi ve insanlarını seviyorum.

Düziçi ilçemizde böylesi bir etkinlik düzenlenirken, bugün burada yetiştirdiğim öğrencilerimi görmek isterdim.

Elbette gördüklerim de oldu. Asıl benim öğrencilerim; İlçenin Kaymakamı, Belediye Başkanı ve diğer yerel yöneticileri olarak tanımlamak istiyorum.

Bu salonda siyasetçiler konuşsaydı dolardı. Sanatçılar ve kültür insanları eserlerini ortaya koyarken ilçemizin yöneticileri neredeler!? 

 Kültürel ve sanatsal etkinliklere önem vermeyen ve katılım gösteremeyen yöneticilerimizin bu davranışları beni üzüyor değerli dostlarım!.

Yine de bu kadar insanla bu programı gerçekleştirdiğimiz için katkıda bulunan herkesi ayrı ayrı kutluyor, başarılar diliyorum”diye konuştu.

Düziçi’ndeki program Şair Mehmet Atabey’in sunuculuğunda başladı. Program kapsamında, sahne alan şairler; Talip Kazgı, Ömer Yılmaz, Erdoğan Öner, Hülya Çapar, Mustafa Akpınar, Melek Avcı Çoşkun, Ali Köşker ve Mehmet Atabey şiirlerini okudu.

Bağlaması ile sahne alan; Yahya Gürz, Dursun Yeşiloğlu, Enver Ova, Ahmet Turani, Mehmet Kına, Ali Demirci, Ali İdin, Yakup Kına ve Uğur Sansar  türkülerini yorumladılar.

Program, katılımcılara belgelerinin dağıtılması ve toplu fotoğraf çekilmesiyle sona erdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER