© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

Dünya Kız Çocukları Günde Doyasıya Eğlendiler

11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü dolayısıyla Osmaniye’de, "Sporda Gelecek Kız Çocuklarının Elinde Yükselecek" mottosuyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü dolayısıyla Osmaniye’de, "Sporda Gelecek Kız Çocuklarının Elinde Yükselecek" mottosuyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

2012 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından ilan edilen bu özel gün, kız çocuklarının haklarını savunmak ve toplumsal cinsiyet eşitliğine dikkat çekmek amacı taşıyor.

Osmaniye Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Osmaniye Gençlik Merkezi iş birliğiyle Karaçay Bisiklet ve Yürüyüş Yolunda gerçekleştirilen etkinlikler, büyük ilgi gördü.

Programa Osmaniye Gençlik ve Spor İl Müdürü Yusuf Çebi, Spor Hizmetleri Müdürü Yücel Erdoğan, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Tolga Nacar, Gençlik Merkezi Müdürü Bayram Bozyel ve çok sayıda gönüllü katıldı.

Etkinliklerde bisiklet turu, jimnastik gösterileri ve müzik eşliğinde eğlenceli aktiviteler düzenlenirken; yüz boyama, matrak, ip atlama ve yakan top gibi geleneksel çocuk oyunlarıyla katılımcılar keyifli vakit geçirdi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Yusuf Çebi, çocuklarla birlikte bisiklet turuna katılıp yakan top oynayarak onların coşkusuna ortak oldu.

Bu anlamlı gün, kız çocuklarının sporla güçlenmesini teşvik etmek ve toplumsal hayatta daha aktif rol almalarına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen aktivitelerle kutlanarak, katılımcı çocukların hem eğlenceli hem de spor dolu bir gün geçirerek özel bir gün geçirmesi hedeflendi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER