© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

Doktorlar, 14 Mart Tıp Bayramı ile beraber 3 gün iş bıraktı

Türkiye’deki sağlık sorunlarına dikkat çekmek için aile hekimleri, 14 Mart Tıp Bayramı ile beraber 3 gün boyunca iş bıraktı.

Türkiye’deki sağlık sorunlarına dikkat çekmek için aile hekimleri, 14 Mart Tıp Bayramı ile beraber 3 gün boyunca iş bıraktı.

Osmaniye Devlet Hastanesi önünde bir araya gelen Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) ve Türk Tabipler Birliği (TBB) üyesi hekimler, burada birlikte basın açıklamasında bulundular.

Osmaniye Tabip Odası Başkanı Dr. Şemsi Soner Özdemir, “Bugün 14 Mart Tıp Bayramı. Ancak bugünü bayram tadında geçirmemiz gerekirken ne yazık ki yine grevdeyiz, ya da görevdeyiz ve yine
haklarımız için mücadele ediyoruz” dedi.

Salgının en son günlerinde bilimsel olmayan salgın yönetimine rağmen kendilerinin tüm fedakârlıklarla dün orada olduklarını ve önceden olduğu gibi yarında olacaklarını belirten Dr. Özdemir, “Beyaz yürüyüş, beyaz forum, beyaz nöbetlerle acil taleplerimizin karşılanmasını, sesimize kulak verilmesini defalarca istedik. Bilmenizi isteriz ki siz emeğimizi bizleri görmezden gelmeye devam ettikçe bizlerde tüm haklılığımızla sizin karşınızda durmaya emeğimize geleceğimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. ” Diye konuştu.

Hekimleri mutsuz, hastaları mağdur eden, sağlığı ticarete, hastaları müşteriye, hastaneleri ticarethaneye dönüştüren sağlık anlayışının iflas ettiğini ifade eden Dr. Özdemir, “Bizleri artık sağlık hizmeti veremez hale getiren bu çalışma koşularının sürdürülemez olduğunu biz kez daha ifade ediyoruz.

Emeğimizin karşılığını almadan her geçen gün umutsuzluğa sürüklenirken, tüm bu yaşadıklarımızın sorumlusunun yıllardır uygulanan yanlış sağlık politikaları olduğunu biliyoruz.

Emeğimizin karşılığını alamadığımız bu çalışma koşullarına sağlık alanında yaşanan şiddete artık tek bir gün bile tahammülümüz kalmadı. Oyalama istemiyoruz. Daha fazlasını değil yalnızca hakkımız olanı istiyoruz.

Osmaniye Aile Hekimleri Derneği 2. Başkanı Dr. Kadir Yıldırım ise sağlıkta dönüşüm ile birlikte verilen sözlerin unutulduğunu söyledi.

Dr. Yıldırım, “Bugün Sağlık Bakanlığına sesleniyoruz. Sağlık Bakanlığı halen bizleri duymamak, verdikleri sözleri tutmamak, aile hekimliği sistemini çökertmekte ısrar etmektedir. Buradan açık bir şekilde haykırıyoruz.

Baskıya boyun eğmeyeceğiz. Aile hekimi ve aile sağlığı çalışanlarına uygulanan bu orantısız ceza ve baskının gerekçesini anlamakta zorlanıyoruz. Buradan açık bir şekilde haykırıyoruz. Bizlere hak görülen bu ceza yönetmeliğini istemiyoruz.” dedi.

Dr. Kadir Yıldırım, taleplerinin çok net olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Etkin bir sağlıkta şiddet yasası ve bu yasaları uygulayan adalet sistemi istiyoruz. 30 Haziran 2021 tarihli ödeme sözleşme yönetmeliğinin geri çekilmesini ya da önerimiz doğrultusunda revize edilmesini istiyoruz.

Aile hekimleri ve sağlığı çalışanları olarak makul bir ödeme özlük haklarımızın düzeltilmesini hak ettiğimiz bir emeklilik yaşamı istiyoruz. Giyindiğimiz beyaz önlük gibi anlımız aktır. Asla pes etmeyeceğiz. Taleplerimiz karşılanıncaya kadar mücadelemize devam edeceğiz.”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER