© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

DOĞAKA Yönetim Kurulu Osmaniye’de Toplandı

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (DOĞAKA) 111. Yönetim Kurulu Toplantısı, Osmaniye Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erdinç Yılmaz Başkanlığında Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (DOĞAKA) 111. Yönetim Kurulu Toplantısı, Osmaniye Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erdinç Yılmaz Başkanlığında Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Dr. Yılmaz, toplantının bölgemiz adına hayırlı olmasını dileyerek, Ajansın faaliyetlerine destek programları uygulamaları, ulusal ve uluslararası programlara yönelik proje geliştirme çalışmaları, yatırım destek ve tanıtım faaliyetleri ile araştırma, analiz ve planlama çalışmaları çerçevesinde devam ettiğini belirtti.

Dr. Yılmaz, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan deprem felaketi sonrasında Ajansın tüm faaliyetlerini depremin yol açtığı zararın giderilmesi ve özellikle ekonomik altyapının yeniden ayağa kaldırılması amacıyla yeniden kurguladığını ifade etti.

Bu amaçla, Ajansın kendi bütçesine ilave olarak deprem bölgesi dışında kalan tüm Kalkınma Ajanslarının bütçesinden Ajansımıza aktarılan kaynaklar da dahil edilerek oluşturulan yaklaşık 285 Milyon TL bütçe ile Bölgesel Kalkınma Odaklı Afet Eylem Programı uygulamaya alındığını belirten Dr. Yılmaz, bu program ile depremin en ağır yıkımının yaşandığı Hatay ili başta olmak üzere Kahramanmaraş ve Osmaniye illerimize yönelik yeni projeler hayata geçirildiğini kaydetti.

Dr. Yılmaz, ayrıca Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda her üç ilimizde de uygulanan Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı, Hatay ilimizde uygulanan Cazibe Merkezlerini Destek Programı, Kahramanmaraş ilimizde uygulanan Üreten Şehirler Programı gibi destek programlarında da afet sonrası toparlanmaya yönelik yatırımlar göz önünde bulundurulduğunu söyledi.

Dr. Yılmaz, başta Avrupa Birliği fonları ve Birleşmiş Milletlere bağlı uluslararası kuruluşların destek programları olmak üzere ulusal ve uluslararası kaynakların bölgemizdeki yeniden toparlanma sürecine katkı sağlamasına yönelik işbirliği çalışmalarının yürütüldüğünü belirterek, önceki dönemlerde uygulamaya alınan; turizm altyapısı programları, özel sektöre yönelik faizsiz kredi desteği programları, güdümlü proje desteği kapsamındaki projelerin uygulanmasına da devam edildiğini kaydetti.

Dr. Yılmaz, 2023 yılında Ajans tarafından tamamlanan, uygulamasına devam edilen, sözleşme aşamasına alınan ve planlanan toplam 90 adet projenin toplam bütçesinin 554 Milyon 961 Bin TL olduğunu, bu projelere sağlanan hibe desteğinin ise 501 Milyon 363 Bin TL olduğunu belirterek, önümüzdeki dönemde de bölgemizdeki toparlanma ve yeniden ihya sürecine katkı sağlayacak yatırımların fonlanmasına devam edileceğini söyledi.

Dr. Yılmaz, 2024-2028 yılları arasını kapsayacak Ulusal Kalkınma Planı hazırlıkları ile uyumlu olarak aynı dönemi kapsayacak şekilde yeni Bölge Planı hazırlıklarının taslak olarak tamamlandığını belirterek, 2022 yılı sonunda taslak hale getirilen ancak yaşanan afet sonrası yeniden ele alınan Bölge Planı metninin bugünkü Yönetim Kurulu Toplantısı'nda ele alınacağını ve kabul edilmesi halinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Makamına onaya sunulacağını ifade etti.

Dr. Yılmaz, ayrıca Ajansın 2024 Yılı Çalışma Programı ve buna bağlı 2024 Yılı Bütçesi için Genel Sekreterlik tarafından yapılan hazırlıkların tamamlandığını ve Yönetim Kurulu'nda değerlendirileceğini belirterek, tüm Yönetim Kurulu üyelerine tekrar hoş geldiniz diyor, toplantının bölgemize hayırlar getirmesini diliyorum dedi.

DOĞAKA'nın 111. Yönetim Kurulu Toplantısı gündem maddelerinin görüşülmesi ile sona erdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER