© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

Deprem Anıtı haberimiz yoğun tepki gördü!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki depremlerden etkilenen Osmaniye’de, yaşanan üzücü olayları ve kaybettiğimiz canların gelecek kuşaklara kalıcı bir simge olarak anımsatılması amacı ile “Deprem Anıtı” yapılması yönündeki haberimiz, beklediğimiz tersine bazı kişiler tarafından  olumsuz tepki gördü.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki depremlerden etkilenen Osmaniye’de, yaşanan üzücü olayları ve kaybettiğimiz canların gelecek kuşaklara kalıcı bir simge olarak anımsatılması amacı ile “Deprem Anıtı” yapılması yönündeki haberimiz, beklediğimiz tersine bazı kişiler tarafından  olumsuz tepki gördü.

En fazla can kaybının bulunduğu ve en çok yıkımın gerçekleştiği alan olarak bilinen “Metin Tamer Siteleri”nden  vurgu yapan haberimizde, mülkiyeti Belediyeye ait olan “Şehitler Parkı yanı” olarak öneri getirdiğimiz sözler bazıları tarafından yanlış anlaşıldı.

Haberi yapan, Gazete Sitemizin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Mustafa Bardak bir açıklama yaparak, bu olayla ilgili son noktanın konulması gerektiğini vurgulayarak, bundan sonraki süreçte gazete sitesi veya kendisine yönelik yapılacak olan “tehdit” içeren tepkiler karşısında yasal yollara başvuruda bulunacağını kaydetti.

Gazeteci Mustafa Bardak yazdığı haberle ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Osmaniye’de canlarımızı kaybettik, unutulmaması ve bir simgesel değer olarak  ‘Deprem Anıtı” yapılması önerisinde bulunduk.

Yaşanan olayların odak noktası olarak gördüğümüz yerin yanındaki ‘Şehitler Parkı’ bulunduğunu düşünerek bir kenarına yapılabileceğini düşünerek önerimiz oldu.



Hiçbir vatandaşımızın  tapulu arazisine böyle bir anıt yapılması söz konusu olmadığı halde, haberimiz üzerine bazı kişiler tarafından; Osmaniye’de “Deprem Anıtı” yapılmasına karşı çıkan,  sosyal medya üzerinden bir kampanya başlatılırcasına tepkiler yoğunlaşmaya başladı.

Osmaniye’de böyle bir anıtın yapılması ile ilgili haberimiz üzerine; “Halkımızı; kin ve düşmanlığa yöneltecek, bu konuda gazete sitemiz ile Haberciyi hedef gösteren sosyal medya yorumları yapılırken, Anıt ile ilgili vatandaşları belli noktaya odaklayanların mesajlarını okuduğumda,  Osmaniyem adına üzüldüm.

Hakkımda suç duyurusunda bulunacaklarına söyleyenlerin, hangi gerekçe ile bunu yapabileceklerini merak ettiğimi, bu kent için bir simgesel anıt istemenin neresinin ‘suç’ olduğunu o kişilere sormak istiyorum!

Türkiye’mizin değişik illerinde “Deprem Anıtları” yapılarak vatandaşlarımızın ziyaretlerine açıldı.



Son olarak Kırşehir ilimizde 17 Ağustos ve 6 Şubat depremleri anısına farkındalık oluşturmak amacı ile 18 Ağustos 2023 günü “Deprem anıtı” açılışı gerçekleşti.

Türkiye’de değişik yıllarda yaşanan depremler nedeniyle simgesel anıtlar; Yalova, Gölcük, Van, İzmir, Bolu, İzmit ve Adana’nın Ceyhan ilçesinde yaptırılırken, Osmaniye’de de yapılması önerisinde bulunmuş olmanın ‘istenmeyen tepkisi’ ile karşılaşıyoruz.

Biz önerimizi yapıyoruz, bunun Belediye Meclis’inde görüşülüp karara bağlanması olayı bulunuyor.

Bizim önerdiğimiz yerin dışında sizlerin de başka bir yerde yapılmasını önermek yerine, Bu kentte Deprem Anıtı yapılması olayına karşı gelinmesi ve haberi yapan gazeteciyi hedef gösteren tepkiler verilmesi olayı karşısında, söyleyecek söz bulamıyorum!

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, kentte Deprem Anıtı yapılması ile ilgili bir düşüncesinin olmadığını beni arayarak açıklarken, bazı zatların haberin özünde anlatılmak istenileni anlamadan, ‘hedef” gösterilmemle ilgili, söyleyecek söz bulamıyorum!

Son sözüm şu olacak;  Szlere deprem anıtlarının yapıldıkları illerdeki anıtların görüntülerini sunmak istiyorum.

Toplumlar; layık olduğu şekilde yönetilirlermiş! Bunu bir kez daha okurlarımla paylaşmak isterim.”diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER