© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

Çobanlık kursu 17 yetiştirici ile başladı

Osmaniye’de sürü yönetimi eleman kursu açılırken, kursun 17 yetiştirici ile başladığı bildirildi.

Osmaniye’de sürü yönetimi eleman kursu açılırken, kursun 17 yetiştirici ile başladığı bildirildi.

Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Osmaniye Yahya Mazlum Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile keçi, koyun yetiştiricilerine yönelik "Sürü Yönetimi Elemanı Kursu"nun 3 ile 28 Şubat 2022 tarihleri arasında ve toplamda 104 saat olarak gerçekleşeceği öğrenildi.

 Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen Sürü Yönetimi Kurs açılışına; İl Tarım ve Orman  Müdürü Mustafa İlmeç, Osmaniye Damızlık Keçi Koyun Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Saygılı, Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Murat Ulusoy ve Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Hayri Uyduran, kurs öğreticileri olarak ise Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde görevli Veteriner Hekimler Ömer Mart ve Fuat Alçı ile  kursiyerler katıldı.

Kurs açılışında konuşan İl Tarım ve Orman  Müdürü  Mustafa İlmeç;  İl Tarım  ve Orman Müdürlüğü ve Osmaniye Yahya Mazlum Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile   3 – 28 Şubat 2022 tarihleri arasında yapılacak olan 104 saatlik Sürü Yönetimi Kursunun başladığını belirtti.

İl Müdürü İlmeç, söz konusu kursla ilgili olarak;  “Kursumuz, İl Müdürlüğümüzde görevli Veteriner Hekimlerimiz Ömer Mart ve Fuat Alçı tarafından verilecektir.  Sürü Yönetimi Kursuna 17 adet keçi koyun yetiştiricimiz katılmaktadır.

Bakanlığımızca her yıl yayınlanan hayvancılık destekleme tebliği kapsamında destekleme şartlarını yerine getiren keçi, koyun yetiştiricilerine 6000 TL ( Altı Bin Türk lirası) Sürü Yöneticisi (Çoban) İstihdam Desteği verilecektir.

Çoban desteğinden faydalanmak için ise bu kursa katılmak gerekmektedir. Sürü Yönetimi Kursumuzun İlimize ve tüm kursiyerlerimize hayırlı olmasını dilerim." dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER