© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

CHP'li Tekerek "Tüzük Değişikliği adaylarla sınırlandırılmamalı"

CHP Osmaniye Yöneticisi Avukat Rıza Tekerek, 6-9 Eylül tarihlerinde partisinin yapacağı tüzük kurultayı öncesi yaptığı açıklamada tüzük değişikliğinin sadece adaylarla sınırlandırılmaması gerektiğini, örgütleri de kapsayan bütüncül bir yaklaşımla ele alınması gerektiğini aktardı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Osmaniye İl Yöneticilerinden Avukat Rıza Tekerek, 6-9 Eylül tarihlerinde partisinin yapacağı tüzük kurultayı öncesi yaptığı açıklamada tüzük değişikliğinin sadece adaylarla sınırlandırılmaması gerektiğini, örgütleri de kapsayan bütüncül bir yaklaşımla ele alınması gerektiğini aktardı. Tekerek CHP'nin Eylül ayı içerisinde gerçekleştireceği Tüzük Kurultayı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Tekerek, yaptığı basın açıklamasında CHP'nin geleceğine yönelik kritik öneriler sundu.

CHP 6-9 Eylül tarihlerinde Tüzük Kurultayı’na gidiyor.

28. Dönem Milletvekili adayı ve en son da Osmaniye il başkanlığına aday olan Avukat Rıza Tekerek tüzük kurultayı öncesinde önemli açıklamalarda ve  önerilerde bulundu.

"Değişim Anlayışla Mümkün"

Tekerek, açıklamasında CHP'nin tüzük ve programla ilgili teorik yaklaşımını vurgulayarak, “Büyük Cumhuriyet Halk Partimiz için ‘değişim’ amacının kişilerden çok anlayışla bağlantılı olduğuna inanıyoruz.

İdeolojik temelde altı oku, ortanın solu, demokratik sol, sosyal demokrasi ve değişimi de içine alan teorik-ideolojik yaklaşıma biz ‘ilericilik’ diyoruz” ifadelerini kullandı.

Tekerek, ideolojilerin CHP'nin temel taşlarını oluşturduğunu belirterek, bu anlayışın partinin dünü, bugünü ve yarını için hayati öneme sahip olduğunu dile getirdi.

"Etnik ve İnanç Siyasetine İzin Verilmemeli"

Partinin vizyon, sistem, plan ve program anlayışının bu doğrultuda şekillenmesi gerektiğini ifade eden Tekerek, etnik ve inanç siyasetinin parti içinde dün olduğu gibi bugün ve yarın da yer bulmaması gerektiğini kaydetti.

Ayrıca, kurumsal yapının güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çekerek, tüzük değişikliğinin sadece adaylarla sınırlandırılmaması gerektiğini, örgütleri de kapsayan bütüncül bir yaklaşımla ele alınması gerektiğini vurguladı.

"İlericilik, CHP'nin Vizyonu Olmalı"

Tekerek, CHP'nin Mustafa Kemal Atatürk rehberliğinde ilerici bir birleşme teorisiyle örgütlenmesi gerektiğini belirtti.

Bu örgütlenmenin demokratik, adil, eşitlikçi, sürdürülebilir, halkçı, emekçi, objektif ve başarıya odaklı olması gerektiğini savunan Tekerek; “Emek en yüce değerdir” anlayışının çalışmalarının temelini oluşturduğunu ifade etti.

Tüzük Değişikliği İçin Somut Öneriler

Tekerek, tüzük değişikliği konusunda çeşitli somut önerilerde bulundu.

Bu öneriler arasında ön seçimin "amir hüküm" yerine "emredici hüküm" olarak düzenlenmesi, Parti Meclisi üye sayısının arttırılması, Parti Okulu'nun müfredatının değiştirilmesi ve daha fazla üyeye ulaşarak eğitim ve sertifika verilmesi gibi başlıklar yer aldı.

Ayrıca, genel merkeze tanınan kontenjan hakkının genişletilmesi ve tabana da tanınması gerektiğini belirtti.

Partililere ve Kamuoyuna Çağrı

Rıza Tekerek, önerilerinin gerekçeleriyle birlikte ayrıntılı raporlar halinde sunulduğunu belirterek, bu önerilerin kamuoyu ve partililerle paylaşılmasından dolayı memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Tekerek, CHP'nin tüzük kurultayında partinin geleceğini şekillendirecek önemli adımlar atılmasını temenni etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER