© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

CHP Grup Başkanı Özel, Osmaniye’deydi

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanı ve Genel Başkan Adayı Özgür Özel Osmaniye’ye geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanı ve Genel Başkan Adayı Özgür Özel Osmaniye’ye geldi. Partisinin İl Başkanlığı önünde toplanan partililere hitap eden Özel, Osmaniye’nin ikinci memleketi olduğunu söyleyerek CHP’yi Osmaniye’de birinci parti yapacaklarını ifade etti.

14 ve 28 Mayıs 2023 Genel Seçimlerinin ardından başlayan değişim çağrılarının ardından Genel Başkan adayı olan Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili ve Grup Başkanı Özgür Özel Osmaniye’de partililere hitap etti.

İl Binası önünde CHP Osmaniye Milletvekili Dr. Asu Kaya, İl Başkanı Mehmet Orhun Döğüşçü, ilçe başkanları ve partililerin oluşturduğu topluluk tarafından karşılanan Özel, bazı açıklamalarda bulundu.

İlk olarak söz alan CHP Osmaniye İl Başkanı Mehmet Orhun Döğüşçü, Genel Başkan Adayı Özel’in ilk olarak düşüncelerini partililere aktaracağını daha sonra ise İl ve ilçe yöneticileri ve kurultay delegeleriyle istişarede bulunacağını söyledi.

Daha sonra kürsüye gelen Özel, CHP’nin Osmaniye Milletvekili olmadığı yıllarda kentin fahri milletvekili olduğunu ve bu görevi yaptığı iki sene boyunca esnaf ve vatandaşlarla yakından bir ilişki kurduğunu söyledi.

CHP’yi Osmaniye’de birinci parti yapmak istediklerini söyleyen Özel,

“Osmaniye'de belediyeyi kazanacağız. Osmaniye bundan sonra geçmişte Adana'nın ilçesiyken milletvekilleri olmuştu. Ama Osmaniye kendi öz gücüyle milletvekillerinin sahibi olacak, temsil edilecek demiştik.

Şükürler olsun. Geçen sefer Baha Bey'le bu sefer Asu Hanım'la gelecekte çok daha fazla vekil kazanacağız.

Aldığımız üç belediyeden iktidarın kirli oyunları, pazarlıklarıyla ikisi gitti. Giden gider. Ama yaprak dökülür çınar dimdik ayaktadır.

Hak etmeyen yapraklar döküldü diye kimse üzülmesin. O belediyeleri alacağız. Daha fazla belediyeler alacağız. Osmaniye'yi alacağız, ahdımız var.

Osmaniye'de birinci parti olacağız, birinci parti. Efendim, nasıl Osmaniye'de bir iki parti olacağız, söyleyeyim mi?

Elbette örgütümün emeğiyle geçmişte Kadirli İlçe Başkanlığı'ndan tanıdığım Mehmet Başkan, il yönetimi, ilçe yönetimleri çalışacak. Vekilimiz çalışacak. Hepimiz çalışacağız” dedi.

Osmaniye’nin kendisinin ikinci memleketi olduğunu vurgulayan Özel, “Bir de şunu söylemek lazım. Şunu söylemek lazım. Genel başkanların memleketinde partileri birinci olur.

Osmaniye, Özgür Özel'in Manisa'yla birlikte memleketidir. Özgür Özel kendi evindedir. O yüzden ben Osmaniye'de bu seçim döneminde bu kurultay sürecinde sizlerle birlikte olmaya, sizlere kendimi anlatmaya, sizlerden oy istemeye gelmedim.

Ben Osmaniye'ye baba evinden, ana kucağından geldim. Elbette zorlu bir süreçteyiz. Herkesi on dört ve yirmi sekiz Mayıs seçimlerinde büyük başarıya inandırmış ve hep birlikte çalışmıştık.

Başarıyı elde edemeyip cumhuriyetin yüzüncü yılında cumhuriyete, onun kurucu kadrolarına, kurucu babalarına, kurucu değerlerine husumet duyanları iktidardan uzaklaştırıp yerine Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün partisini getirmeyi çok istedik.

Bu sonucu alamayınca hep birlikte çok üzüldük. O üzüntümüz devam eden süreçte bazı arkadaşlarımız hiçbir şey olmamış gibi genel başkanımızın devam etmesi gerektiği yolundaki niyetleri bizi somut adım atmaya götürdü” diye konuştu.

CHP’yi iktidar yapmak için yola çıktıklarını söyleyen Özel, bu yarışı demokrasi ve parti kültürüne uyarak yapacaklarını sözlerine ekleyerek şu ifadeleri kullandı; “Biz bir daha yenilmek istemeyenler, biz bu parti bir daha muhalefette kalmasın isteyenler, ikinci parti olmasın isteyenler.

Bu parti gelişsin, güçlensin. Bir daha seçim akşamları şu partinin ışıkları erken sönmesin. Bu partide kadınlar üzüntü çekmesin.

Tülbentlerini sirkeli suya basıp başlarına dolamasınlar. Seçim akşamları halay çeksinler isteriz. Bu adım ne sayın genel başkanımıza haksızlık, vefasızlık yapan bir yoldur, ne de bu baba ocağında kavga çıkararak, tartışma yaratan, ortalığı dağıtan, yakan, yıkan bir söylem, bizim söylemimiz değildir.

Çünkü buradan Osmaniye'den tüm Türkiye'ye seslenmek isterim ki dördünde genel başkan seçeceğiz.

Beşinde partiyi yöneten kadroları seçeceğiz. Altısında sabahleyin bir fire vermeden, bir evladımızı, neferimizi, üyemizi kaybetmeden, kimseyi üzmeden, el ele, omuz omuza hep birlikte iktidara yürümeye başlayacağız.

Partinin büyük bir umutsuzluk, büyük bir kırgınlık, büyük bir küskünlük içinde olduğunu, bu konuda biz morale ihtiyaç olduğunu görüyoruz, biliyoruz.

Geçtiğimiz günlerde kırkın üzerinde il başkanımızla birlikte yaptığımız değerlendirmede şunu söyledim. Bugün bize destek veren kırk üç il başkanı var.

Yarın kırk beş olur, kırk altı olur. Kurultay salonuna tıpkı kırk üç il başkanıyla girdik. Marifet değil, oraya seksen bir il başkanıyla birlikte girmeliyiz.

Yüz oy alamazlar dedikleri gençler, yüz oy alamazlar dedikleri değişim hareketi. Yüz oy alamazlar diye televizyonlarda küçük görülen genç, dinamik, inançlı kadroların bugün seçimi almak üzere olduğu konuşuluyor. Bu heyecan, bu gayret, bu umut bize ait değil, sizin gözlerinizdedir, sizin yüreklerinizdedir.

Cumhuriyet Halk Partililer dedir.” Değişimin kimseyi dışlamayacağını hatta Kılıçdaroğlu’nun da bu değişimin içinde yer alacağını söyleyen Özel,  “Biz Cumhuriyet Halk Partisi'nde içinde bulunduğumuz süreçte biraz önce ifade ettiğim gibi partiyi heyecanlandırmak, iyi bir noktaya getirmek için fikir birliği yaptık.

Elbette içimizde önceki dönemlerde partimizde siyaset yapmış arkadaşlarımız, büyüklerimiz var.

Bizim yanımızda da var, genel başkanımızın yanında da var. Ama arada bir fark var Buradan açıkça ifade ediyoruz ki genel başkanımızın yanındaki önceki dönem kadrolar, Kemal Bey de bizimle birlikte devam edecek.

Değişim örgütümüzle birlikte olacak, değişmeyen, değişime direnenler, değişmeyeceğiz diyenler, seçimi kaybetmedik ki sadece kazanamadık diyenler bir yana, “bundan sonra” diyenler buradalar.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin kıymetli üyeleri, değerli Osmaniyeliler, Cumhuriyet Halk Partisi'nin geçmişteki başarılarına, dünyada sosyal demokrat siyasetin ne zaman yükseldiğine, ne zaman düştüğüne bakmak lazım.

Koca bir yaz yola çıkıp henüz sorumluluk istemediğimiz, yeter ki parti iyiye gitsin, gerekirse fedakarlık yaparız, gerekirse sorumluluk alırız dediğimiz süreçte titiz bir çalışma yaptık

Cumhuriyet Halk Partisi'nin genel başkanı, üyelerinin gözünün içine bakabilen, onlarla birlikte karar veren, onlarla koşturan, onlarla çalışan, onlarla başaran tek cumhuriyet tarihi boyunca bundan sonra, bundan sonra kaybetmemek için yola çıkan, bundan sonraki zaferleri örgütüyle birlikte kazanan, sizlere inanmış kadrolarından güç alan, kadrolarına güç veren bir genel başkan olacak” ifadelerini kullandı.

Bir partilinin kendisine hediye ettiği kasketi giyen Özel, “Bu şapka girdiği iki genel, iki yerel seçimde birinci parti yapan şapkadır. Karaoğlan Ecevit’in şapkası. Cumhuriyet'in yüzüncü yılında geleceğimiz yerel seçimleri kazanacağız” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER