© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

Berber ve Kuaförler, Pazar Günleri Kapalı Olacak

Osmaniye'deki berberler, kuaförler ve güzellik salonları, Temmuz ayı başından itibaren her Pazar kapalı olacak.

Osmaniye'deki berberler, kuaförler ve güzellik salonları, Temmuz ayı başından itibaren her Pazar kapalı olacak.

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, bu kararın sektör temsilcilerinin taleplerinin göz önüne alınarak hayata geçirildiği vurgulandı.

Osmaniye Berberler, Kuaförler ve Güzellik Uzmanları Oda Başkanvekili Mesut Şahin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Ticaret Bakanlığının aldığı kararla, berberler, kuaförler ve güzellik salonları artık Pazar günleri kapalı olacak,” dedi.

 Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, sektördeki işletmecilerin büyük çoğunluğunun talep ve önerileri titizlikle değerlendirilerek, tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması yönünde 18 Ağustos 2022 tarihinde karar alındığı belirtildi.

Kararın alınmasından sonra, kapalı olunacak günün belirlenmesi amacıyla her ilin sektörel yapısı ve işletme profili ile tüketici tercih ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak Valilikler tarafından çalışmalar yapıldı.

Bu çalışmaların tamamlanmasının ardından, Osmaniye'de Pazar günleri kapalı olması kararlaştırıldı.

Bakanlık, “Bu doğrultuda, berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olması uygulaması 1 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla yürürlüğe girecek ve bu işletmelerin Valilikler tarafından belirlenen günlerde kapalı olmadığının tespiti halinde idari yaptırım uygulanacaktır,” ifadelerini kullandı.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER