© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

Belediye fırınında yufka ekmek üretimine de başlandı

Yarbaşı Belediyesi, Halk ekmek fabrikasında kadınların da istihdama katılması ile birlikte yufka ekmek üretimine de başlanırken, 22 kişiye de ekmek kapısı açıldı.

Yarbaşı Belediyesi, Halk ekmek fabrikasında kadınların da istihdama katılması ile birlikte yufka ekmek üretimine de başlanırken, 22 kişiye de ekmek kapısı açıldı.

Osmaniye’nin Düziçi ilçesi, Yarbaşı Belediye Başkanı Mustafa Kaynar, halkın ucuz ekmeğe ulaşabilmesi amacı ile fırın açarak hizmete başlatmasının ardından, yufka ekmek üretimine de başlandığını söyledi.

Yarbaşı Belediyesi Halk ekmek fabrikasında günlük 3.500 ile 4.000 cıvarında üretilen ekmek, her mahalleye birer büfe konulmak suretiyle 3 Tl’den satışa sunuluyor.

Beldedeki 4 Mahallede de ekmek satış büfesi açtıklarını belirten Belediye Başkanı Mustafa Kaynar, somun ekmek üretiminin yanında kadınlarında istihdama katılarak yufka ekmek üretimine geçtiklerini belirtti.

Ekmek fabrikasının alt kısmında günde 5 kadın yufka ekmek yaparken, toplamda 20 kadının 150 Tl gündelikle çalıştıklarını, 400 dolayında günlük yufka üretilerek tanesinin 3,5 Tl’den satıldığı belirtildi.

Yarbaşı halkının ucuz ekmeğe kavuşabilmek için ekmek fabrikası açtıklarını belirten Başkan Kaynar, son günlerde yufka ekmeğe talebin arttığını, sadece belde halkının değil çevredeki yerleşim yerlerinden de ekmek alanların bulunduğunu söyledi.

Halk ekmek fabrikasının açılması ile birlikte istihdama da katkıda bulunduklarını vurgulayan Başkan Kaynar, sosyal Belediyeciliğe önem verdiklerini ve halkın sağlıklı ve ucuz gıdaya ulaşabilmeleri için, yerli üretimden oluşturdukları ürünleri  Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nde tüketime sunduklarını da sözlerine ekledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER