© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

Bayram Kömbesi Coğrafi İşaret Aldı

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA), Osmaniye'ye özgü lezzetlerden "Bayram Kömbesinin" coğrafi işaret aldığını açıkladı.

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA), Osmaniye'ye özgü lezzetlerden "Bayram Kömbesinin" coğrafi işaret aldığını açıkladı.

DOĞAKA'dan yapılan açıklamada, "Teknik Destek Programı kapsamında T.C. Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı ve Osmaniye Ticaret Ve Sanayi Odası arasında imzalanan sözleşme ile Osmaniye ilimizin geleneksel ve tadı damağında bırakan lezzeti "Bayram Kömbesi" coğrafi işaret tescili aldı" ifadeleri kullanıldı.

Bayram Kömbesinin, Osmaniye'de geleneksel olarak bayramlarda ve özel günlerde yapıldığı kaydedilen açıklamada, "Coğrafi işaret tescili, Bayram Kömbesinin geleneksel üretim şeklinin ve kalitesinin korunması ve gelecek nesillere aktarılması açısından önemli bir adımdır" denildi.

Bayram Kömbesinin Özellikleri

Bayram Kömbesi, un, yumurta, şeker, maya ve tereyağı gibi malzemelerle yapılır.

Hamuru yoğrulduktan sonra şekil verilir ve üzerine susam ve çörek otu serpilir. 180 derece fırında pişirilir. Geleneksel olarak bayramlarda ve özel günlerde yapılır.

Coğrafi İşaret Tescili Nedir?

Coğrafi işaret, bir ürünün belirli bir coğrafi bölgeden kaynaklandığını, o bölgedeki doğal ve insan kaynaklı faktörlerden kaynaklanan özellikleri taşıdığını ve bu özelliklerinden kaynaklanan itibara sahip olduğunu gösteren işarettir.

Coğrafi işaret tescili, ürünün kalitesinin, gelenekselliğinin ve ayırt ediciliğinin korunmasını sağlar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER