© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

Başkan Tunç Soyer: "Osmaniye ile kardeşliğimiz bitmeyecek"

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki depremin ardından etkilenen iller arasında bulunan Osmaniye’de gelen İzmir Büyükşehir Belediyesi yardım ekibi, Belediye Başkanı Tunç Soyer’in talimatları doğrultusunda, kentteki destek ve katkıları Ramazan ayında da devam ediyor.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki depremin ardından etkilenen iller arasında bulunan Osmaniye’de gelen İzmir Büyükşehir Belediyesi yardım ekibi, Belediye Başkanı Tunç Soyer’in talimatları doğrultusunda, kentteki destek ve katkıları Ramazan ayında da devam ediyor.

Depremin ilk günlerinden itibaren defalarca Osmaniye merkez başta olmak üzere, İlçe, Belde ve Köy ziyaretlerinde depremzedelerle buluşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Osmaniye’de yaşayan vatandaşlarımızın yüzleri gülünceye dek yanınızda olacağım” dedi.

Osmaniye’de depremzedeler için ilk günlerden itibaren, gıda, giysi, köylerdeki çiftçilerin tarımsal ihtiyaçlarına katkıda bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Depremzedeler için kurduğu aşevini, Ramazan ayında da vatandaşların hizmetinde sunmaya devam ediyor.

BAŞKAN SOYER OSMANİYE’DE İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU

Depremin ardından sık sık Osmaniye’ye gelen ve İzmir Büyükşehir Belediyesi destek çadırını ziyaret eden Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ramazan ayının iftarını da Osmaniye’deki depremzedelerle çadırda birlikte açtı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi genel koordinasyonu ile kurulan deprem çadırı ve aşevi hizmetlerini yerinde inceleyen Başkan Soyer, Osmaniye’deki  depremzedelerle birlikte  iftarda buluştu.

Depremzedeler için hazırlanan  iftar çadırında, Bin 500'ü aşkın vatandaşın katıldığı iftarda CHP Osmaniye Milletvekili Baha Ünlü, CHP Osmaniye İl Başkanı Şükret Çaylı, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ile temsilcileri de yer aldı.

SOYER: “İZMİR İLE OSMANİYE KARDEŞLİĞİ SÜRECEK”

Deprem bölgesinde çok büyük acıların yaşandığını söyleyen Başkan Soyer, “Sizin yaşadıklarınızı, hissettiklerinizi biz de kalbimizde hissettik. Kalbimiz siz depremzedelerle oldu ve olmaya da devam edecek. İçtiğimiz sudan utanır hale geldik.

Osmaniye ile İzmir'in kardeşlik ilişkisini, sadece yaraların sarılmasına dair birkaç hafta, birkaç ay sürecek bir ilişki olarak görmüyoruz.

Osmaniye tekrar ayağa kalkana ve üretimi tekrar başlayana kadar, insanlar tekrar yuvalarını yapana kadar, kısacası Osmaniye'nin yüzü gülene kadar yanınızda olmaya devam edeceğiz” dedi.

İftarın ardından vatandaşlara 3 bin zeytin fidanı dağıtılırken, Başkan Soyer Osmaniye’deki depremzedelere bir kez daha geçmiş olsun dileklerini belirterek, katkılarını sürdüreceğini söyledi.

BAŞKAN SOYER ZİYARETLERDE DE BULUNDU

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Osmaniye’ye bu gelişinde kurulumu devam etmekte olan konteynır kentte incelemelerde bulundu, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Osmaniye Baro Başkanı Mehmet Karakoç ve yeni kurulan Osmaniye Depremzedeleri Derneği’nin Başkanı Emre Erköseler'i ziyaret eden Başkan Soyer, ziyaretlerini sürdüreceğini söyledi.











(Osmaniye - Haber:Mustafa Bardak)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER