© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

Başkan Çenet’ten Osmaniye’ye Müjde: Yeni Projeler Hayata Geçiyor

Başkan Çenet, bu hafta "Biz Yarıştan Sonra da Koşan Atlarız; bu bir fıtrattır" başlıklı yazısıyla haftalık faaliyetlerini ve belediye projelerini ele aldı.

Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarla belediye çalışmalarını değerlendirmeye devam ediyor. Neredeyse her hafta bir yazı kaleme alan Başkan Çenet, bu hafta "Biz Yarıştan Sonra da Koşan Atlarız; bu bir fıtrattır" başlıklı yazısıyla haftalık faaliyetlerini ve belediye projelerini ele aldı.

Haftaya Hızlı Başladık

Başkan Çenet yazısında, "Bu haftaya da hamdolsun hızlı başladık. Üniversite yıllarımızda hocalar, 'ilk sene nasıl başlarsanız diğer seneler de öyle devam eder' derlerdi.

Biz de verilen yetkinin hakkını vermek için şehircilik çalışmalarını gözümüzü daldan budaktan esirgemeden takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Başkan, belediyeciliğin büyük ilgi, itina, üretkenlik ve titizlik gerektirdiğini vurgulayarak, Osmaniye'de yürütülen projeleri anlattı.

Osmaniye'nin Çehresi Değişiyor

Bu hafta bir rezerv alanında yeni bir projeye başladıklarını açıklayan Çenet, "Tam bir emlak konut projesi hayata geçiyor.

Bu projeler, sadece barınma ya da iş yerleri kazandırmak değil, tam anlamıyla şehircilik başyapıtları olacak" dedi.

Osmaniye Belediyesi'nin PTT Telekom ile iş birliği yaptığını belirten Başkan Çenet, Murat Kurum'un desteğiyle projelerin titizlikle yürütüldüğünü ifade etti.

Deprem Sonrası Yeniden Yapılanma

Deprem sonrası hasarların giderilmesi konusunda yoğun çaba harcadıklarını dile getiren Çenet, "Osmaniye'mizin uğradığı deprem hasarlarını Cumhurun gücüyle açılan fırsat pencereleriyle birer birer çözüyoruz.

Elbette bir çiçekle bahar gelmez; şehrin gücünü birleştirip Osmaniye ortak paydasında buluşmayı başarıyoruz" dedi.

Büyük Projelerle Osmaniye'yi Geleceğe Taşıyoruz

Çenet, Rahime Hatun Mahallesi'nde altyapı ve yol çalışmalarının tamamlandığını, Cumhuriyet Meydanı'nda esnaf için geçici prefabrik iş yerleri yapıldığını belirtti.

Çenet aynı zamanda, Zafer Camii ve Alibeyli projelerinin zemin etütlerinin yapıldığını, Esenevler Rezerv Alan Projesi'nin ise iki üç hafta içinde tamamlanacağını ekledi.

Osmaniye'yi Büyükşehir Yapma Yolunda İlerliyoruz

Başkan Çenet, Osmaniye'nin büyükşehir olması için çalışmaların hızla sürdüğünü belirterek, "Büyükşehir olduğumuzda aldığımız kaynak da büyük olacak.

Şehrin tarım, turizm, ticaret ve yaşam alanlarını daha üst seviyeden planlayabileceğiz" dedi.

Hızlı tren hattı projesinin Kadirli yolundan geçişlerinin de kısa sürede açılması için Ulaştırma Bakanlığı ile koordinasyon sağladıklarını ifade etti.

Fıstık Festivali Hazırlıkları Devam Ediyor

Hafta sonu düzenlenecek olan Osmaniye Fıstık Festivali'nin daha profesyonel hazırlıklarla gerçekleşeceğini belirten Çenet, cuma günü Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'nde fıstık çalıştaylarının yapılacağını, istasyon yolunun asfaltlama çalışmalarının tamamlanarak trafiğe açılacağını kaydetti. 

Yeni Merkezler Yıl Sonuna Kadar Tamamlanacak

Başkan Çenet, Aile Yaşam Merkezi ve Girişimcilik Merkezi projelerinin de yıl sonuna kadar tamamlanacağını belirterek, Osmaniye halkına hizmet etmeye devam edeceklerini vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER