© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

Başkan Çenet Yeni Projeleri Anlattı

Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şehrin çeşitli alanlarında hayata geçirilecek yeni projeler hakkında bilgi verdi.

Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şehrin çeşitli alanlarında hayata geçirilecek yeni projeler hakkında bilgi verdi.

Çenet, özellikle kadınlara yönelik hizmetler sunacak "Aile Yaşam Merkezi" projesinin ilk adımını attıklarını duyurdu.

Başkan Çenet, "Aile Yaşam Merkezi"nin sadece kadınlara yönelik olacağını ve çocuk bakımından spor salonlarına, mesleki kurslardan konferanslara kadar geniş bir hizmet yelpazesi sunacağını belirtti.

"Hanım kardeşlerimizin çocukları için kreşten, pilates spor salonuna; pastacılıktan kuaförlük kursuna, takı tasarımdan konfeksiyon imalatına varıncaya kadar bu merkezler sadece kadınlara hizmet edecek," diyen Çenet, merkezlerde her hafta sağlık, din, aile sosyal politikalar ve kadın konularında uzman isimlerin konferanslar vereceğini de ekledi.

İlk iki yıl içinde on adet Aile Yaşam Merkezi açmayı hedeflediklerini belirtti.

Gençlere yönelik "Girişimcilik Merkezi"nin yapımına başlandığını açıklayan Çenet, bu projenin gençlerin kendi işlerini kurmalarına yardımcı olmayı amaçladığını söyledi.

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın destekleriyle gerçekleştirilecek bu proje, genç girişimcileri yetiştirmeyi hedefliyor. Çenet, ayrıca kütüphane projesinin hazır olduğunu ve Eylül sonunda ihaleye çıkacaklarını belirtti.

"Öğrencilerimizi, gençlerimizi Türkiye’ye model olacak bir kütüphane ile buluşturmak istiyoruz," dedi. Kırsal turizmi geliştirmek amacıyla "Karaçay Kanyon Yürüyüş Yolu" projesini hazırladıklarını belirten Çenet, şehrin turizm potansiyelini artırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Ayrıca, Perşembe günü Kafeler Caddesi'nde asfalt çalışması yapılacağını ve bu süreçte araç trafiğinin engellenmesini istedi.

Esenevler istasyon yolu ve Esenevler Rezerv Alan Projesi'nde de çalışmaların devam ettiğini, alternatif geçişler sağlayarak iş makinelerinin çalışmalarını kolaylaştıracaklarını sözlerine ekledi.

Başkan İbrahim Çenet, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Bize güvendiniz, oy verdiniz.

Allah’ın izniyle biz de Bilge Kağan’ın milletine andı gibi ‘Gece yatmayarak, gündüz oturmayarak’ cumhurun gücüyle çok çalışacağız.

Sabır acıdır, meyvesi tatlıdır.” Osmaniye halkı için birçok projeyi hayata geçirmeye hazırlanan Başkan Çenet, şehirde büyük bir dönüşüm hedeflediklerini belirterek, hizmete devam edeceklerini vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER