© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

Başkan Çenet Osmaniye'ye Havalimanı İçin Adım Atmaya hazırlanıyor

Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet, bu haftaki “Vizyoner Projeler; Çukurova Havalimanı ve Osmaniye" başlıklı Pazar sohbetinde, Osmaniye’ye havalimanı kurulması konusunu gündeme taşıdı.

Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet, bu haftaki “Vizyoner Projeler; Çukurova Havalimanı ve Osmaniye" başlıklı Pazar sohbetinde, Osmaniye’ye havalimanı kurulması konusunu gündeme taşıdı.  Başkan Çenet, “Havalimanı ve Büyükşehir Osmaniye bizim hayalimiz” ifadelerini kullandı.

Çukurova Havalimanı ve Osmaniye'nin Geleceği

Başkan Çenet, yazısında Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın 11 Ağustos'ta açılacağını belirterek, “Gerçekten uzun soluklu büyük bir yatırım; Adana'mıza ve Mersin'imize hayırlı olsun” dedi.

Osmaniye’den bu havalimanına ulaşımın zorluklarına dikkat çeken Çenet, Adana ile Osmaniye arasındaki otoban yolunun yoğunluğu ve trafik sorunlarını vurguladı.

Mesafe ve Ulaşım Zorlukları

Çenet, Osmaniye ile Çukurova Havalimanı arasındaki mesafenin 142 kilometre olduğunu belirtti ve yol boyunca yaşanan trafik sıkışıklığı ve kazaların seyahat süresini uzattığını ifade etti.

“Havalimanına vardığınızda bir de güvenlik geçişleri için beklediğinizde, en az üç saat evvel evinizden yola çıkmak zorunda kalıyorsunuz” dedi.

Diğer İllerdeki Örnekler

Çenet, mesafe konusunda Türkiye’deki diğer illerden örnekler vererek Osmaniye'nin de bir havalimanına ihtiyaç duyduğunu belirtti:

Hayaller ve Gerçekleşmesi İçin Çalışmalar

Başkan Çenet, Bozcaada Kaymakamlığı yaptığı dönemde yaşlı bir çiftçinin zeytin fidanları diktiği anısını paylaşarak, inanç ve çalışmanın önemine vurgu yaptı.

Osmaniye için de aynı inançla çalışılması gerektiğini belirten Çenet, “Şimdi bizim de bazı şeylere inanmamız, gücümüzü birleştirmemiz, ilimizin vizyon işlerinde tek ses tek yürek olmamız gerekiyor” dedi.

Osmaniye'nin Büyümesi ve Geleceği

Çenet, Osmaniye Havalimanı’nın hayata geçmesi durumunda civar bölgelerden Dörtyol, Erzin, Payas, İskenderun, Andırın, Nurdağı ve İslahiye’nin de Osmaniye’ye ulaşımının kolaylaşacağını ve şehrin nüfusunun 1 milyona ulaşabileceğini belirtti.

Çenet “Bu da şehrimizin dört büyük şehir ortasından anıt gibi yükselmesi demektir” dedi.

Başkan Çenet, depremin yaralarının sarılması ve altyapı çalışmalarının yanı sıra Osmaniye’yi tarihe geçirecek projeler gerçekleştirmek istediklerini belirtti.

Havalimanı ve Büyükşehir Osmaniye hayalinin gerçekleştirilmesi için bir rapor hazırladıklarını ve liderlerine sunacaklarını ifade ederek iyi Pazarlar diledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER