© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

Başkan Çenet Bakan Murat Kurum'un Osmaniye'yi Ziyaretini Değerlendirdi

Bakan Kurum'un Osmaniye’deki iki günlük çalışma ziyareti sonrası Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet, sosyal medya hesabından izlenimlerini paylaştı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden etkilenen Adıyaman, Gaziantep ve Kilis temaslarının ardından Osmaniye’yi ziyaret etti. Bakan Kurum'un Osmaniye’deki iki günlük çalışma ziyareti sonrası Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet, sosyal medya hesabından izlenimlerini paylaştı.

Büyüyen Osmaniye'yi Büyükşehir Olarak Planlama Vurgusu

Başkan İbrahim Çenet, Bakan Murat Kurum'un ziyaretinin önemine dikkat çekerek, şunları söyledi: "Murat Kurum Bakanımızın iki günlük çalışma ziyareti adeta rüzgar gibi geçti.

Kabinenin en icracı Bakanının Osmaniye'de olması ve iki günlük çalışma ziyareti, Cumhur ittifakının iki kalesinden biri olan şehrimiz için çok önemli kararları da beraberinde getirdi.

Bakan Bey'e hızla büyüyen Osmaniye'yi artık büyükşehir olarak planlamak gerektiğini, ticaret, turizm, sanayi ve tarım alanlarının her bir ilçe ölçeğinde ele almanın, şehrimizi dar alanda kısa paslaşmalar yerine büyük ufuklara taşımanın zamanının geldiğini vurguladık."

Kentsel Dönüşüm Projeleri ve Yeni Kararlar

Deprem sonrası Osmaniye’nin imar ve inşasında yeni kararların masaya yatırıldığını belirten Başkan Çenet, "Zafer Cami ile Belediyemiz arasındaki 3,5 hektarlık ticaret alanlı çarşının TOKİ eliyle yeniden yapılacak olması Osmaniye'miz için şehircilik adına önemli bir dönüşüm adımıdır.

Karaoğlanoğlu Parkı'ndan Mehmet Eminler Konağı'na kadar kültürel varlıkların ve iş yerlerinin ele alınması da önemli bir ilerleme oldu.

Depremin vurduğu Hasan Çenet Caddesi'nin Bakanlığımızın rezerv alanına girmesi önemli bir dönemeçti," dedi.

Depremden Etkilenen Alanlarda Yeni Yapılar

Çenet, yıkılan çok katlı binaların yerine inşa edilecek konut ve iş yerleri hakkında bilgi vererek, "Toprak Mahsulleri Ofisi ve özel mülkiyete konu 12 dönümlük alanın rezerv alana dahil edilmesi önemli bir adım oldu.

Yusuf Çomu Başkanımızın bu yerlerin rezerv alana dahil edilmesine yönelik fedakarlığı çok değerlidir," ifadelerini kullandı.

Projeler ve Gelecek Planları

Belediyenin Rahime Hatun olarak bilinen eski cezaevi yerinin özel mülkiyet sahipleriyle yapılan görüşmelerin de önemli bir kazanım olduğunu belirten Çenet, Bakan Murat Kurum'a teşekkürlerini sundu.

Çenet, "Millet Bahçesi ve Caminin yapımının hızlıca tamamlanarak belediyemize devri konusu da ele alındı.

Büyük Cami'nin çınarlı kahveyi de içine alacak şekilde Atatürk Caddesi'ne uzanan geniş bir meydan projesini de ilerde sizlerin görüşlerine sunmak istiyoruz," dedi.

Osmaniye'nin Geleceği İçin Birlik Mesajı

Başkan Çenet, Osmaniye’nin Türkmen Beyi'nin memleketi olmasının birliğin gücü açısından büyük bir anlam taşıdığını belirterek, "Cumhur ittifakı olarak Vakit Osmaniye Vakti diyor, başta Murat Kurum Bakanımız olmak üzere, Osmaniye Valimiz, milletvekillerimiz ve tüm yönetimlerimize teşekkür ediyoruz," şeklinde konuştu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un ziyaretinin ardından Osmaniye'de dönüşüm çalışmalarının hızla devam edeceğini ve sonuçlarının kısa sürede görüleceğini belirten Başkan Çenet, "Birliğin gücüyle çalışmaya devam edeceğiz," ifadelerini kullandı. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER