© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

Bakan Bayraktar AK Parti İl Başkanlığını Ziyaret Etti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Osmaniye'ye geldi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Osmaniye'ye geldi.

AK Parti Osmaniye İl Başkanlığını ziyaret eden Bakan Bayraktar, Osmaniye'nin ihtiyaç ve beklentilerini yerinde takip ettiklerini belirtti.

Bakan Bayraktar, AK Parti Osmaniye İl Başkanlığı Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıda önemli açıklamalarda bulundu.

Toplantıya, AK Parti Osmaniye Milletvekili Seydi Gülsoy, AK Parti MKYK Üyesi İsmail Kaya, İl Başkanı Mehmet Sadi Binboğa, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Ali Gizlice, AK Parti İl Yönetim Kurulu üyeleri, önceki dönem milletvekilleri, il başkanları, ilçe ve belde belediye başkanları ile çok sayıda partili katıldı.

Toplantıda konuşan Bakan Bayraktar, Osmaniye’nin ihtiyaçlarını ve beklentilerini yakından takip ettiklerini ifade ederek, "Vatandaşlarımızın sorunlarını yerinde takip ediyoruz, onları dinliyoruz.

Bu anlamda da bugün burada bir toplantı gerçekleştirmiş olacağız. Osmaniye ile ilgili olarak, şehrin ihtiyaçlarını, beklentilerini ve vatandaşlarımızın taleplerini enerji alanında ele almak için buradayız.

Bu, bugüne kadar geldiğimiz süreçte önemli unsurlardan bir tanesi. Dolayısıyla buna verdiğimiz önem, bir göstergedir" dedi.

Toplantının başlangıcında yaşanan gecikme için de açıklamada bulunan Bayraktar, "Biraz gecikmeli başladık toplantımıza.

Biliyorsunuz, dünyanın en büyük nükleer santral inşaatı devam ediyor. Orada dört reaktör aynı anda inşa ediliyor, binin üzerinde insan çalışıyor.

Bu santral, Türkiye'nin enerji ihtiyacının yüzde onunu karşılayacak. İnşallah, 2028 yılına kadar tüm reaktörlerimizi devreye almayı hedefliyoruz.

Bu proje, Türkiye'nin yetmiş yıllık hayali, rüyası. 2010 yılında hükümetler arası anlaşma kapsamında yola çıkmış bir proje. Şu anda reaktörlerin yüzde doksanından fazlası tamamlanmış durumda, diğer inşaatlar da devam ediyor.

Dolayısıyla oradaki işler sebebiyle buraya biraz gecikmeli geldik" ifadelerini kullandı.

"Osmaniye’nin Doğal Gaz Sorununu Çözeceğiz"

Bakan Bayraktar, Osmaniye’nin elektrik, doğal gaz ve diğer enerji ihtiyaçlarını da masaya yatıracaklarını belirterek, "İnşallah, bugün burada da belirttiğim gibi, istişare kültürü içinde Osmaniye'nin elektrik, doğal gaz ve diğer alanlardaki tüm ihtiyaç ve beklentilerini ciddi bir şekilde ele alacağız.

İlgili arkadaşlarımız burada, onlara gerekli talimatları vereceğiz.

Bu şekilde de bu toplantıyı tamamlamış olacağız" dedi. Türkiye genelinde artan enerji ihtiyaçlarına da değinen Bayraktar, Osmaniye'nin bu konudaki gelişimini örnek gösterdi: "Osmaniye'ye gelirken notlarıma baktım; Osmaniye'nin 2002 yılındaki abone sayısı ile günümüzü kıyasladığımızda büyük bir artış var.

Yani bir taraftan ihtiyaçlar artmış, bir taraftan da şehir büyümüş.

Artık elektrik sadece aydınlatma amaçlı kullanılmıyor, kırsalda, yaylalarımızda, araçlarda, birçok yeni alanda kullanılıyor.

Özellikle deprem sonrası yapılan konutlar ve mevcut altyapı çalışmaları da gösterdi ki, bu konuda daha da ilerlememiz gerekiyor." Bayraktar, doğal gazın Türkiye için çok önemli bir enerji kaynağı haline geldiğini vurgulayarak, "2002 yılında sadece beş ilde doğal gaz vardı.

Bugün hamdolsun, Türkiye'nin seksen bir ilinde doğal gaz kullanılıyor.

AK Parti olarak, Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu vizyonla, vatandaşlarımıza bu temiz enerjiyi sunma konusunda önemli adımlar attık" dedi.

Ayrıca, Osmaniye’nin Hasanbeyli ve Sumbas ilçelerine 2025 yılında doğal gaz götürmeyi planladıklarını açıkladı.

"Karadeniz Gazı, 2,6 Milyon Hanenin İhtiyacını Karşılıyor"

Türkiye'nin enerji politikalarına da değinen Bayraktar, Karadeniz'deki doğal gaz keşfine vurgu yaptı: "Türkiye'de sadece ithal etmek yerine, artık kendi doğal gazımızı üreterek vatandaşlarımıza sunmak istiyoruz.

Bu anlamda, 2016 yılından itibaren önemli adımlar attık.

2020 yılında Karadeniz'de, kendi gemilerimiz ve mühendislerimizle bulduğumuz doğal gaz, artık evlerimize gelmeye başladı.

Şu anda sadece Karadeniz'de ürettiğimiz doğal gazla 2,6 milyon hanenin ihtiyacını karşılıyoruz. Dolayısıyla, bugün itibariyle artık kendi doğal gazını üreten ve bunu vatandaşlarına sunan bir Türkiye vardır."

Petrol konusunda dışa bağımlılığın azaltılması için de çalışmaların sürdüğünü belirten Bayraktar, Şırnak Gabar'daki petrol keşfinin önemine dikkat çekti: "Şırnak Gabar'daki petrol keşfi, Cumhuriyet tarihinin en büyük keşiflerinden biri olarak yerini almıştır.

Bugün orada yaklaşık 47 bin varil petrol üretiliyor ve Türkiye'nin en verimli, en kaliteli petrol sahaları buralardır.

Oradaki üretimi önümüzdeki süreçte 100 bin varile çıkarmayı hedefliyoruz." Bayraktar, terörle mücadelede elde edilen başarıların, enerji alanındaki çalışmaların önünü açtığını da sözlerine ekleyerek, "Bugün bu bölgelerde petrol arayıp üretebiliyorsak, bu elbette ki terörle mücadelede elde edilen başarılar sayesinde mümkün olmuştur.

Bu bölgeler, terörden arındıkça istihdamın, ekonomik aktivitelerin arttığı yerler haline gelmiştir.

Cumhur İttifakı olarak bu süreçte gösterilen bütün gayretlerin sonuçlarını şu anda görmeye başladık.

Sınırlarımızın ötesinde terörü durdurarak, terör faaliyetlerini engellemiş olduk.

Bu çalışmalarla birlikte, milletimizin Cumhur İttifakı’na olan teveccühü sayesinde, bu faaliyetler devam ediyor ve artarak sürecektir.

Türkiye'nin ihtiyacı olan doğal gazı mümkün olan en üst seviyede üretip, çok daha bağımsız, çok daha güçlü bir ülke haline geleceğiz" ifadelerini kullandı.

Toplantının sonunda, Osmaniye’nin enerji ihtiyaçları ve diğer konuların detaylı bir şekilde ele alınacağı belirtilirken, Bakan Bayraktar, "İstişare toplantımızın Osmaniye'ye, ülkemize, Türkiye'ye hayırlı olmasını diliyorum.

Burada önemli mesajlar dinleyeceğiz, öneriler alacağız ve bunları hayata geçirmek için hep birlikte gayret edeceğiz" dedi.

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER