© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

Asu Kaya Gedik Son Günlerde Artan Kadın Cinayetlerine Dikkat çekti

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya Gedik, son günlerde artış gösteren kadın cinayetlerine yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya Gedik, son günlerde artış gösteren kadın cinayetlerine yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Gedik, "Kadın cinayetlerinin sonu gelmiyor, 'Dur' diyen bir iktidar yok" diyerek durumu eleştirdi.

Kadın Katliamları Artıyor

Gedik, açıklamasında Türkiye genelinde yaşanan kadın cinayetlerinin aslında birer katliam olduğunu belirtti.

"Kadın cinayeti değil, ülkenin dört bir yanında kadın katliamı yaşanıyor," diyen Gedik, bir gecede 3 kadının erkek şiddetiyle katledildiğine dikkat çekti.

Son Kurbanlar: Z.B., Öznur Akkaya, Kıymet Çetinkaya, Serpil Gül, Sedef Çınar

CHP Kadın Kolları Başkanı, isimlerini tek tek sayarak cinayetlere kurban giden kadınları andı: "Ankara Mamak’ta Z.B., İstanbul Küçükçekmece’de Öznur Akkaya, İstanbul Bağcılar’da Kıymet Çetinkaya, önceki gün İstanbul’da Serpil Gül, Tekirdağ’da ise Sedef Çınar.

Sonu gelmiyor, 'DUR' diyen bir iktidar yok!"

İstanbul Sözleşmesi ve 6284 Sayılı Kanun Vurgusu

Gedik, kadınları korumak için önemli olan İstanbul Sözleşmesi’nin yürürlükten kaldırılmasını ve 6284 sayılı kanunun yok sayılmasını sert bir dille eleştirdi.

"Yasa uygulayıcılar yok! Ama erkek şiddeti her yerde kol geziyor!" dedi.

Kadınların Yalnızlığı ve Hesap Sorma Çağrısı

Son olarak Gedik, Türkiye'deki kadınların yaşadıkları bu zorlu süreçte yalnız bırakıldığını vurgulayarak, "Ülkenin kadınları 'yangın yeri'nin orta yerinde yalnız!

Kadınların ölümüne göz yumanlar, hesap vereceksiniz!" diyerek tepkisini dile getirdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER