© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

Altındağ Belediyesi’nden Osmaniye’ye altın gibi hizmetler

Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen Osmaniye’ye ilk günden itibaren destek ve yardımları ile bilinen Ankara Altındağ Belediyesi, şimdi de konteyner evler kurarak katkılarını sürdürüyor.

Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen Osmaniye’ye ilk günden itibaren destek ve yardımları ile bilinen Ankara Altındağ Belediyesi, şimdi de konteyner evler kurarak katkılarını sürdürüyor.

Ankara Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı, depremin yaşandığı ilk günden itibaren Osmaniye’ye ekibi ile birlikte gelerek; aşevi kurdu, yardım ve gıda malzemeleri, çadır, arama kurtarma  ile hizmetlerine  başladı.

Çadır kentte depremzedelere yemek dağıtan Belediye Başkanı Balcı, Osmaniye’yi “kardeş kent” olarak değerlendirerek, kentin cadde ve sokaklarını 80 kişilik işçilerinden oluşan ekibi ile iki aya yakın süre temizlenmesine, araçları ile de kentte sosyal hayatın normale dönmesine destek verip katkıda bulundu.

Ramazan ayında da aşevi hizmetlerini sürdürmekte olan Altındağ Belediyesi Başkanı Balcı, zamanının çoğunluğunu Osmaniye’deki depremzedelere yardımcı olmakla geçirmeyi sürdürüyor.

OSMANİYE’YE KONTEYNER EVLERLE DESTEK

Altındağ Belediyesi kendi üretimleri olan konteyner evleri, Osmaniye’deki konteyner kente destek amaçlı olarak tırlara yükleyerek göndermeye başladı.

Osmaniye Merkez Fakıuşağı Mahallesi ile Dereobası Köyü arasındaki Karaçay dere yatağı kenarına kurulan Konteyner kentte konuşlandırılmak üzere yola çıkan konteyner le ilgili, Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında; “Altındağ Belediyesi olarak kendi atölyelerimizde ürettiğimiz konteyner evler Osmaniye için yola çıktı.” derken, zorlukların beraber aşılacağını vurguladı.

Osmaniye’de yaşayan depremzedeler ise Altındağ Belediyesi’nin yaşanan afetin ilk gününden itibaren yapmış olduğu çalışmalar, hizmetler ve katkılarından dolayı, Başkan Balcı’ya teşekkür ederek, yaptıkları destekleri unutmayacaklarını söylediler. (Haber: Mustafa Bardak)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER