© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

Almanya Vizesi

Resmi adı Federal Almanya Cumhuriyeti olan ülke, Orta Avrupa'da yer alır ve parlamenter bir ülkedir. Her biri ayrı ayrı olan ve bölge bölge ayrılmış toplam 15 federal eyalet ve iki bağımsız şehirden oluşan Almanya'nın en büyük şehri ve aynı zamanda başkenti Berlin'dir. Dünyanın en büyük üçüncü ekonomisi olan Almanya, Amerika Birleşik Devletleri'nden sonra en çok göçmen barındıran ikinci ülkedir. Ülkesinde 83 milyondan fazla insan yaşamaktadır.

Resmi adı Federal Almanya Cumhuriyeti olan ülke, Orta Avrupa'da yer alır ve parlamenter bir ülkedir.

Her biri ayrı ayrı olan ve bölge bölge ayrılmış toplam 15 federal eyalet ve iki bağımsız şehirden oluşan Almanya'nın en büyük şehri ve aynı zamanda başkenti Berlin'dir.

Dünyanın en büyük üçüncü ekonomisi olan Almanya, Amerika Birleşik Devletleri'nden sonra en çok göçmen barındıran ikinci ülkedir. Ülkesinde 83 milyondan fazla insan yaşamaktadır.

Almanya'da umuma mahsus pasaport hamilleri giriş için vizeye tabidir ancak Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport hamilleri 180 gün içinde 90 gün süreyle ülkeye vizesiz giriş yapabilirler.

Ancak Almanya, Schengen Anlaşmasının bir üyesidir, bu nedenle pasaportunuzda Almanya'ya giriş yapmanızı sağlayan birden fazla geçerli Schengen vizesi varsa, ayrı bir Almanya vizesi başvurusunda bulunmanıza gerek yoktur.

Almanya’ya Gitmek İçin Alınan Vizeler

Almanya vize tipleri ülkeye yapılacak yolculuğun amacına ve süresine göre değişmektedir.

Almanya Turist Vizesi: Almanya'ya turizm, eğlence veya tatil amaçlı seyahat eden herkesin başvurması gereken vize tipidir.

Almanya İş Vizesi: İş seyahati ya da fuar seyahati gibi sebeplerle ülkeye giriş yapmak isteyen herkesin başvurması gereken vize tipidir.

Almanya Aile Ziyareti Vizesi: Almanya'ya giriş yapan kişilerin Almanya'daki aile, akraba veya arkadaş ziyareti için alması gereken vize türüdür.

Almanya Transit Vizesi: Almanya'da transit geçiş yapan bir kişinin başka bir ülkeye seyahat ederken alması gereken vize türüdür. A Tipi vize olarak da adlandırılır.

Almanya Aile Birleşimi Vizesi: Bu vizeyi kullanmanın iki yolu vardır. Başlangıç; Türkiye'de ikamet eden Türk vatandaşlarının Almanya'da ikamet eden ailelerinin yanına yerleşmeleri için gerekli olan vizedir.

İkinci olarak, kişi Almanya'da yaşıyorsa ve Türkiye'de 18 yaşından küçük çocukları varsa, çocukları getirmek için bu vize türüne başvurması gerekir.

Almanya Erasmus Vizesi: Kısa dönem öğrenci ve personel değişim programından yararlanmak isteyenlerin başvurması gereken vize tipidir.

Almanya Yatırımcı Vizesi: Almanya'da iş kurmak ve yatırımcı olup iş bölgesini geliştirmek isteyenlerin aldığı vizedir. Aynı zamanda oturma izni almak isteyenlerin başvurması gereken vize tipidir.

Almanca Dil Okulu Vizesi: Almanya'da okumak isteyen kişilerin başvurması gereken ya da başvurması için evraklarını düzenlettiği vize tipidir. Bu vize türü dil kursunun 90 günden az veya 90 günden fazla olmasına göre ikiye ayrılmaktadır.

90 güne kadar öğrenim süresi için Schengen vizesi yeterlidir, 90 günden fazla öğrenim süresi için Almanca dil okulu vizesi gerekir. Yoğun dil okulu vizesine hak kazanmak için haftada en az 18 saat dil kursu gereklidir.

Alman Çalışma Vizesi: Almanya'da çalışmak isteyen çift uyruklu kişilerin başvurduğu bir vize türüdür. Bu vizeyi alabilmeniz için bir Alman firması ile sözleşmenizin olması gerekmektedir.

Almanya Sürücü Vizesi: Almanya'da eşya taşımacılığı yapan bir kişinin firmaya bağlı olarak birkaç günden fazla süren nakliye için aldığı vize türüdür.

Almanya Kültür ve Spor Etkinlikleri Vizesi: Almanya'da kültürel veya sportif etkinliklere katılmak isteyenlerin başvurması gereken vize türüdür.

Almanya’ya Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Almanya vizesi almak için; planlanan uzun seyahatler için Alman konsolosluğuna ya da vize merkezine başvuru yapılması gerekmektedir. Kısa seyahatler için Alman Konsolosluğu tarafından onaylanmış bir vize ofisine ibraz edilmelidir.

Rezervasyon yaptırırken dikkate alınması gereken bir nokta olarak başvuru süresi vardır. Yoğun sezonda başvuruyu tamamlamak biraz zaman alabilir, bu nedenle sorunsuz bir süreç sağlamak için başvuruyu en az bir ay veya en az üç ay önceden göndermek önemlidir.

Randevu alacak kişinin kararlaştırılan saatte başvuru merkezinde olması gerekmektedir. Çünkü randevunuzu kaçırırsanız yeni bir randevu almanız gerekecektir ki bu da biraz zaman alabilir.

Vize başvurunuz için randevu almaya gittiğinizde evraklarınızın eksiksiz hazırlanmış olması önemlidir. Bu bağlamda öncelikle ne tür bir vize istediğinize karar vermeli ve ardından bu vize türü için hangi evrakların gerekli olduğunu öğrenmelisiniz.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER