© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

Akıl ve zeka oyunları için yarıştılar

Osmaniye Merkez ilçede öğrenciler arasında akıl ve zeka oyunları turnuvası sonuçlanırken, birincilik derecesi alan öğrenciler de belli oldu.

Osmaniye Merkez ilçede öğrenciler arasında akıl ve zeka oyunları turnuvası sonuçlanırken, birincilik derecesi alan öğrenciler de belli oldu.

Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Tüm Akıl ve Zeka oyunları Federasyonu ile Özel eğitim kurumları Genel müdürlüğü, Din öğretimi Genel Müdürlüğü ile öğrencilerin düşünen, üreten ve karşılaştıkları sorunlar karşısında çözümler bulan bireyler olmasını amaçlayan protokol 30.12.2021 tarihinde imzalanmıştı.

Protokol kapsamında; Akıl ve zeka oyunları ile zamanlarını daha verimli geçirmelerinin sağlanması, bedensel, zihinsel ve duygusal gelişmelerinin desteklenmesi ve ülke genelinde akıl ve zeka uyonları konusunda farkındalık  oluşturulmasının desteklemek amaçlanıyordu.

Bu kapsamda “Türkiye akıl ve zeka oyunları Turnuvası iş birliği protokolü” yapılması imza altına alınmıştı.

2021-2022 eğitim ve öğretim yılında “Türkiye akıl ve zeka oyunları turnuvası” İl Yarışması Turnuvası Osmaniye Merkez ilçede başladı.



Turnuvaya İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Coşkun katılırken, söz konusu turnuvayı İl Temsilcileri Merkez Güneysi İlkokulu Müdürü Halil Sünbül, Düziçi  ilçesi Cumhuriyet İlkokulu Öğretmeni ve Toprakkale İlçe Milli eğitim Müdürlüğü Özel Büro öğretmeni Erol Ercan Kundakçı  Başhakem olarak katıldı.

Turnuva sonunda Osmaniye merkez ilçede; Mithatpaşa İlkokulu öğrencisi Hasan Yiğit Silbıyık (Mangala), Ruhi Özden İlkokulu öğrencisi Zeynep Altuner (Q-Bitz), Yedi ocak İlkokulu öğrencisi Utku Eroğlu (Pengato), Dede Korkut İlkokulu öğrencisi Gülsuna Çakmak (EQuilrbrio), Güneysu ilkokulu öğrencisi  Berkay Ata Sünbül (Küre), Atatürk Ortaokulu öğrencisi Kayra Koçak (Pengato), Mehmet Akif Ortaokulu öğrencisi Ömer Asaf Namaz (Mangala), Saimbey Ortaokulu öğrencisi Muhammet Berkehan Panavur ((Reversi), Saimbey Ortaokulu öğrencisi Buğra Çoban (Kulami) ve Artı Bilim Ortaokulu öğrencisi Bünyamin Dağ (Küre)’de birincilik derecesi aldılar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER