© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

AK Partili Gülsoy’dan 28. Yıl Mesajı

AK Parti Osmaniye Milletvekili Seydi Gülsoy, Osmaniye’nin il oluşunun 28. yılı dolayısıyla bir açıklama yaptı.

AK Parti Osmaniye Milletvekili Seydi Gülsoy, Osmaniye’nin il oluşunun 28. yılı dolayısıyla bir açıklama yaptı.

Gülsoy, Osmaniye’nin tarihinden ekonomik gelişimine kadar birçok konuya değinirken, kent için önemli yatırımları da vurguladı.

Gülsoy ayrıca TUSAŞ’a yapılan terör saldırısını lanetleyerek sözlerine başladı.

Seydi Gülsoy mesajında, “Sözlerime başlamadan önce dün TUSAŞ’a gerçekleştirilen hain terör saldırısını lanetliyorum.

Saldırıda şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet; tedavisi devam eden yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum.

Aziz milletimizin başı sağ olsun,” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin savunma ve havacılık sanayisinde küresel rekabet gücüne önemli katkılar sunan TUSAŞ’a yönelik saldırıyı "Tam Bağımsız Türkiye" idealine, ülkemizin bekasına ve huzuruna karşı yapılmış bir saldırı olarak nitelendiren Gülsoy, “Terörün her türlüsüyle ve destekçileriyle olan kararlı mücadelemizi sürdüreceğiz.

 Ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmaya çalışanlara asla izin vermeyeceğiz,” dedi.

Gülsoy, Osmaniye’nin köklü tarihine de değinerek, şehrin stratejik önemini vurguladı.

“Osmaniye’mizin tarihi geçmişi binlerce yıl öncesine uzanmaktadır.

Şehrimizin toprakları, tarihin her döneminde önemli bir stratejik geçit ve ticaret yolu üzerinde olmuştur.

Karatepe-Aslantaş gibi önemli tarihi kalıntılar, Osmaniye’mizin geçmişteki kültürel zenginliğini gözler önüne sermektedir,” dedi.

Gülsoy, Osmaniye'nin Kurtuluş Savaşı'ndaki rolüne de dikkat çekti ve şehrin şanlı bir direnişle işgalci güçlere karşı kahramanca savaştığını belirtti.

“Kahramanlıklarla dolu geçmişiyle Şehitler Diyarı Yiğit Osmaniye’miz bizler için gurur kaynağı olmuştur,” ifadelerini kullandı.

Osmaniye’nin 24 Ekim 1996 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti’nin 80. ili olarak ilan edilmesiyle başlayan yeni döneme de dikkat çeken Gülsoy, bu tarihî kararın Osmaniye için ekonomik ve sosyal bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

“İl olmak, sadece bir yönetimsel değişiklik değil, aynı zamanda Osmaniyeli hemşehrilerimizin kendini daha güçlü bir şekilde temsil etme sürecini de beraberinde getirmiştir,” diye konuştu.

Gülsoy, Osmaniye’nin il olmasıyla birlikte hızla geliştiğini belirterek, tarım ve sanayideki büyümeye dikkat çekti.

“Osmaniye’miz, tarım ve sanayi alanında hızla büyümeye başladı.

Tarımda özellikle yer fıstığı, zeytin ve mısır üretimi ile bölgenin önemli bir tarımsal üretim merkezi haline gelmiştir,” dedi.

Ayrıca üniversite ve sağlık alanındaki gelişmelere de vurgu yaparak, “Bu süre zarfında her geçen gün artan akademik kadrosuyla üniversitemiz, hekim kadrolarıyla hastanelerimiz ve modern kamu binalarımız dikkat çekici bir gelişim kaydetmiştir,” ifadelerini kullandı.

Organize sanayi bölgeleri sayesinde birçok vatandaşa istihdam sağlandığını söyleyen Gülsoy, yakın zamanda duyurusu yapılan Sumbas ilçesindeki organize sanayi alanına başvuruların devam ettiğini belirtti.

“Devam eden yatırımlarımızla Osmaniye’mizin bölgedeki cazibesi ve kalkınması giderek artmaktadır,” dedi.

Osmaniye’nin il oluşunun 28. yılını kutladığı bu dönemde, 6 Şubat depremlerinin ardından hızlıca yaraların sarıldığını belirten Gülsoy, “Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ilimizde açılan yaralarımızı hızlı bir şekilde sardık.

Deprem konutlarımızın teslimlerini yapıyoruz. Allah’ın izniyle yeni binalarımızla, yollarımızla, altyapımızla pırıl pırıl bir Osmaniye inşa ediyoruz,” dedi.

Seydi Gülsoy, sözlerini “Şehitler Diyarı Yiğit Osmaniye’mizi yatırım ve hizmetlerimizle daha da ileriye taşıyacağımızı sizlerin huzurunda bir kez daha ifade ediyorum,” diyerek tamamladı ve Osmaniye’nin il oluşunun 28. yılını kutladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER