© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

590’ncı caminin açılışı yapıldı!

Osmaniye merkezde Hz. Ebubekir Sıddık Cami açılışı Vali Yılmaz ve bazı Milletvekili adaylarının da katılımı ile gerçekleşti.

Osmaniye merkezde Hz. Ebubekir Sıddık Cami açılışı Vali Yılmaz ve bazı Milletvekili adaylarının da katılımı ile gerçekleşti.

Osmaniye’nin Fatih Mahallesinde açılışı yapılan caminin 590’ncı cami olduğu İl Müftüsü Ali Çakmak tarafından vurgulandı.

Hz. Ebubekir Sıddık Camii’nin açılış törenine Vali Dr. Erdinç Yılmaz, 25 ve 26 dönem Milletvekili, 28. Dönem MHP Osmaniye Milletvekili adayı Prof. Dr. Ruhi Ersoy, 28. Dönem Ak Parti Osmaniye milletvekili Adayı Seydi Gülsoy, Belediye başkanı vekili Mehmet Hulusi Akkuş, İl Müftüsü Ali Çakmak, siyasi parti  ve sivil toplum kuruluş temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Camii’nin açılıp programında konuşan İl Müftüsü Ali Çakmak, açılışının yapılmakta olduğu camiinin Osmaniye’de 590’ınca cami olduğunu vurgulayarak, 6 şubat depremlerinde 90’ın üzerinde caminin etkilendiğini söyledi.

Depremlerde camilerin hasar almasından dolayı üzüntü duyduklarını belirten İl Müftüsü Çakmak, "Bugün, Bekir amcamız kendi öz kaynaklarıyla, az da olsa hayırseverlerimizin destekleriyle camiyi burada inşa ettirdi. Rabbim gönlüne göre verdi."diye konuştu.

Açılışta konuşan Vali Yılmaz ise;, "Bu mübarek günde ne güzel böyle bir cami yaptırılmış. Camimiz mimari olarak da çok güzel. Allah sizden razı olsun.



İlimize, Osmaniye'mize hayırlı olmasını diliyorum. Hayırda yarışmak lazım, hayır işlemek lazım, hayırlı işler yapmak lazım. Böyle güzel bir çalışmada emeği geçen bütün arkadaşlarımı kutluyorum."dedi.

Yapılan konuşmaların ardından cami açılışı Vali Yılmaz, caminin yapılmasını sağlayan Ebubekir Yıldız ve protokol mensupları tarafından yapıldıktan sonra da Cuma namazı kılınarak hizmete girdi. (Haber:Mustafa Bardak)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER