© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

1 Saatte 750 Kilo Atık Toplandı

Osmaniye Belediyesi ve Gençlik Merkezi tarafından, 20 Eylül Dünya Temizlik Günü etkinlikleri kapsamında Karaçay Mesire Alanı’nda farkındalık etkinliği düzenlendi.

Osmaniye Belediyesi ve Gençlik Merkezi tarafından, 20 Eylül Dünya Temizlik Günü etkinlikleri kapsamında Karaçay Mesire Alanı’nda farkındalık etkinliği düzenlendi.

Etkinlikte yaklaşık 750 kilo cam, plastik, kağıt ve metal atık toplandı. Toplanan atıklar geri dönüşüm merkezine gönderildi.

Osmaniye Belediyesi ve Gençlik Merkezi'nin ortaklaşa düzenlediği "Atıksız Bir Dünya Mümkün" sloganlı çevre temizliği etkinliğine, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı HAYDİ ekipleri, Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı ortaokul ve anaokulu öğrencileri, Kızılay ve gönüllü vatandaşlar katıldı.

Yaklaşık 1,5 saat süren etkinlikte, Karaçay Mesire Alanı Çürüktaş mevkiinde toplanan 750 kilo atık, siyah torbalara konularak geri dönüşüm merkezine taşındı.

Etkinliğe katılan Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet, temiz bir çevre için el birliğiyle çalışılması gerektiğini vurguladı. “Osmaniye’nin temizliği elimizde, bunun için el ele vereceğiz” diyen Çenet, etkinliğe katılan herkese teşekkür ederek şunları söyledi: “Osmaniye’mizin de mesire alanı olarak nefes aldığı bir Karaçay’ı var.

Burada yürüyüşler, piknikler yapıyoruz ve burayı daha da güzelleştirmek için projeler geliştiriyoruz.

Gelecek nesillere temiz bir dünya bırakmak hepimizin görevi. Bu konuda çocuklarımız çok bilinçli.

Onlar, çevre konusunda biz yetişkinlerden daha duyarlı. Bugün de güzel bir etkinlik oldu, temiz bir dünya ellerimizde, el ele vereceğiz.”

Gençlik Merkezi Müdürü Kadir Dündar ise 20 Eylül Dünya Temizlik Günü dolayısıyla 81 ilde eş zamanlı farkındalık etkinlikleri düzenlendiğini belirtti.

Dündar, "Belediyelerimiz, Gençlik ve Spor Bakanlığımız, Milli Eğitim, Çevre ve Şehircilik ve diğer bakanlıklarımızla çevremizi temiz tutma konusunda farkındalık oluşturmak ve atık atmamak üzere bir anlayış geliştirmek için bir araya geldik.

Katılan herkese teşekkür ediyorum. Temiz bir dünya için el ele diyoruz," dedi.

Etkinlik sonunda katılımcılara bayram kömbesi ve meyve suyu ikram edildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER