DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BIST9833.2
Mustafa Bardak

Mustafa Bardak

Mail: [email protected]

Fırtına ile gelen yağmur

Geçtiğimiz günlerde Osmaniye’de akşam saatlerinde fırtına ile birlikte sağanak halde yağan yağmurun hasarlarına tanık olduk.

Cadde ve sokaklar sel sularına teslim oldu, araçlar ve yayalar zor anlar yaşarken, altyapının durumu gündeme geldi.

Fırtına sonunda bir çok evin çatıları uçarken, ağaçlar devrildi, elektrikler kesildi, sular akmaz oldu.

Karaoğlanoğlu parkı içerisinde yıllardır gölgesinde oturduğumuz, yeşilliğini izlediğimiz ağaçların bazıları parkın betonlaşması ile birlikte önceki dönem Belediye yönetimi tarafından kesilmişti.

Topraktan uzak betonlaşan park içerisindeki ağaçlar yeterli su alamayınca kurumaya başlayınca, onlar da kesilmişti.

Park ile Kent Müzesi arasındaki güzelliği görselleyen çınar ağaçlarından bazıları  da bu fırtınada devrilerek tehlikeler oluşturdu.

Sadece ağaçların devrilmesi veya çatıların uçması ile kalmayıp, TEDAŞ’ın beton elektrik direğinin bile devrildiğine, hatta kırıldığı olayına tanık oldum.

Musa Şahin bulvarı üzerinde, yeni Ziraat Bankası şubesi yakınlarındaki orta refüj üzerindeki beton elektrik direği toprağa yakın yerinden kırılarak devrildi.

TEDAŞ’tan söz ederken, 186 numaralı telefona yapılan ihbarlar kayıtlarına TEDAŞ’ın duyarsızlıkları vatandaşlar tarafından yoğun tepki alırken, kentin en yetkili makamından da yeterli ilginin olmaması insanları üzüyor.

Osmaniye merkezdeki elektrik tellerinin ağaç kolları ile temas etmesi ile ilgili, 07 Haziran 2024 günü 186 numaralı telefon aranarak, 9314201104 nolu kayıt başvurusunun bu güne gelinmesine rağmen TEDAŞ tarafından çözümlenmediği ve ilgisiz kalındığı olayı yaşanmaktadır.

Aynı olay için 13.06.2024 tarihinde 9314543168 nolu yine kayıt alınırken, 24.07.2024 tarihinde aynı olayla ilgili 9317255988 nolu kayıt bulunmaktadır.

24 Temmuz günü oluşan fırtına ve yağış neticesinde ihbarı kayıtlı ağacın kollarının telleri kırması ile yaşanacak tehlikenin sorumluluğundan TEDAŞ yetkilileri nasıl kaçacaklardı!?

Bugüne gelindiğinde yapılan onca ihbarlara ve kayıtlara rağmen Toroslar Elektrik A.Ş. firmasının duyarsız, ilgisiz ve sorumsuzlukları ile ilgili Osmaniye Valiliği’nin sanırım bir uyarı yapmasının gerekli olduğuna inanıyorum.

İzmir’de yaşanan ve geliyorum diye kendisini gösteren, gazetede haberi yapıldığı halde duyarsızlık sonucu iki can kaybı sonunda tutuklananlar anımsanmalı ve uyarılar dikkate alınmalıdır.

Osmaniye’deki sorunla ilgili iki kez gazete haberi ve defalarca ihbar telefonu ile kayıt alınmasına rağmen, TEDAŞ yetkililerin bu vurdumduymaz davranışlarının nereye kadar gideceğini merak ediyorum!...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar