DOLAR32.5793
EURO35.3152
ALTIN2467.4
BIST10872.
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Yanık, “İsrail’i Kınayan Bildiri Kabul Edildi”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yanık, “İsrail’i Kınayan Bildiri Kabul Edildi”
Abone ol
AK Parti Osmaniye Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Derya Yanık, TBMM Genel Kurulu'nda İsrail’in Refah’taki soykırımını kınayan tezkerenin oy birliğiyle kabul edildiğini duyurdu.
Osmaniye haberleri

AK Parti Osmaniye Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Derya Yanık, TBMM Genel Kurulu'nda İsrail’in Refah’taki soykırımını kınayan tezkerenin oy birliğiyle kabul edildiğini duyurdu.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan AK Partili Yanık, “TBMM Başkanlığınca Genel Kurul’a sunulan ve İsrail’in Refahtaki soykırımını tel’in eden teskere, Meclis Genel Kurulu’nun oy birliğiyle kabul edildi.

Türkiye Cumhuriyeti devleti, milleti ve Meclisiyle İsrail’in katliamlarını dünyaya duyurmaya devam edecektir!” dedi.

TBMM Genel Kurulu’na sunulan ve kabul edilen bildiride, İsrail’in Refah’taki saldırıları sert bir dille kınandı.

Bildiride, İsrail’in Netanyahu yönetimindeki işgal ve zulüm politikalarının Filistin halkının yaşanmaz hale gelmesine neden olduğu belirtilirken, özellikle Gazze’deki saldırılarda yaşanan katliamlar vurgulandı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un imzasıyla yayımlanan bildiride, uluslararası mahkemelerin İsrail’e yönelik aldığı kararların hiçe sayılmasının kabul edilemez olduğu ifade edildi.

Bildiride, “Siyonistlerin vahşeti tüm dünyanın gözü önünde devam etmektedir. İsrail, sivil yerleşim alanlarını hedef almaya devam etmektedir,” denildi.

Uluslararası Adalet Divanı'nın operasyonların durdurulması kararına rağmen saldırıların sürdüğü belirtildi.

Kurtulmuş bildiride, İsrail’in Gazze’deki Refah bölgesine yaptığı son saldırının, apartheid rejimi uygulamalarının ötesine geçerek soykırıma dönüştüğü ifade edilerek, bu katliamlara sessiz kalmanın her ferdin ve insan haklarına değer veren her ülkenin boynunun borcu olduğu vurgulandı.

BM Güvenlik Konseyi’ni acilen toplanmaya ve İsrail’in saldırılarına son vermesi hususunda karar almaya davet eden Kurtulmuş, “İsrail’in saldırılarının durdurulması ve ateşkesin sağlanması yönündeki tavrımız uluslararası camiada açıkça ilan edilmektedir” dedi.

Türkiye, İsrail’in saldırılarına karşı uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırırken, insan hakları ihlallerine karşı sessiz kalmayacağını bir kez daha dünya kamuoyuna ilan etti.
 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalya’da kaybolan işitme engelli kadını arama çalışmaları sürüyorÖnceki Haber

Antalya’da kaybolan işitme engelli kadın...

Yapılandırılmış Vergi Borçları İçin Son Tarih AçıklandıSonraki Haber

Yapılandırılmış Vergi Borçları İçin Son...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar