DOLAR32.8241
EURO35.1851
ALTIN2462.0
BIST10784.
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Yangında Yaralanan Hayvanlara Osmaniye’de Yardım Eli

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yangında Yaralanan Hayvanlara Osmaniye’de Yardım Eli
Abone ol
Diyarbakır Mardin arasında çıkan anız yangınında çok sayıda hayvan telef olurken çok sayıda hayvanda yangından etkilenerek ağır şekilde yaralandı.
Osmaniye haberleri

Diyarbakır Mardin arasında çıkan anız yangınında çok sayıda hayvan telef olurken çok sayıda hayvanda yangından etkilenerek ağır şekilde yaralandı.

Yaralı hayvanların bir kısmı Osmaniye’ye getirilerek HAYTAP Tedavi Merkezi’nde tedavi altına alındı Diyarbakır ve Mardin arasında çıkan anız yangınlarında yaralanan çok sayıda küçükbaş hayvan tedavi edilmek üzere Osmaniye’ye getirildi.

Hayvanların tedavisi HAYTAP Tedavi Merkezi’nde sürdürülüyor. Hayvan hakları Federasyonu (HAYTAP) Osmaniye İl Temsilcisi Veteriner Hekim Ali Laçinbala hayvanların tedavisine başladıklarını özellikle sıcaktan etkilenen hayvanları serin tutmak için uğraştıklarını kaydetti.

Yangından etkilenen hayvanların gediklerinde çok kötü durumda olduğunu aktaran Laçinbala “Onları serin tutmak için uğraşıyoruz.

Yaralı olanların tedavisini yapıyoruz. Merkezimize 50 den fazla hayvan geldi. Bunların bakımına ve tedavisine başladık.

“HAYTAP Olarak hayvanların tedavisini yapıyoruz”  Çok büyük bir felaket yaşandı bölgede. Çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybetti.

Çok sayıda hayvanda yangından etkilenerek telef oldu. Çok sayıda ise yaralı hayvanımız var.

Biz de HAYTAP olarak üzerimize düşeni yaparak buraya getirilen hayvanların bakımına başladık” diye konuştu. “Tedavileri sonrası ölene kadar bu çiftlikte yaşayacaklar”

Laçinbala bakımı ve tedavisi yapılan hayvanların ilde kurulan Emekli hayvan çiftliğinde ömürlerinin sonuna kadar yaşayacağını aktardı.

Emekli hayvanlar çiftliğinde daha önce depremden etkilenen hayvanlara sahip çıktıklarını belirten Veteriner hekim Ali Laçinbala “Şimdide güneydoğumuzda yangın felaketi yaşandı. Orada yaşayan hayvanlara sahip çıkıyoruz.

Buraya gelen hayvanlarımız ömürlerinin sonlarına kadar çiftliğimizde yaşayacaklar”
 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kozan’da huzur ve güven uygulaması yapıldıÖnceki Haber

Kozan’da huzur ve güven uygulaması yapıl...

Yanık’tan Diyarbakır ve Mardin İçin Taziye MesajıSonraki Haber

Yanık’tan Diyarbakır ve Mardin İçin Tazi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar