DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BIST9833.2
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Vali Yılmaz "Türk Basını Vatandaşın Gözü, Kulağı ve Sesidir"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Yılmaz "Türk Basını Vatandaşın Gözü, Kulağı ve Sesidir"
Abone ol
Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Osmaniye haberleri

Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Yılmaz, mesajında Türk basınının önemine ve basın mensuplarının üstlendiği büyük sorumluluğa dikkat çekti.

"Türk Basını Vatandaşın Gözü, Kulağı ve Sesidir"

Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Türk basınının, her dönemde vatandaşın gözü, kulağı ve sesi olmaya devam ettiğini belirtti.

Kamuoyunun doğru haber almasını sağlama konusunda ilkeli ve tarafsız gazetecilik anlayışının önemine vurgu yapan Vali Yılmaz, şunları söyledi:

"Türk basınımız; tarihin her döneminde vatandaşımızın gözü, kulağı, sesi olmaya ve kamuoyunun doğru haber almasına katkıda bulunmaya, ilkeli ve tarafsız gazetecilik anlayışı içerisinde, başarılı bir şekilde devam etmektedir.

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün İfade Ettiği Gibi"

Türk basınının, daima gelişen ve zenginleşen yapısıyla insanımızın temel ihtiyacı ve milletimizin ortak sesi olduğunu ifade eden Vali Yılmaz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün basının önemine dair sözlerini hatırlattı:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi, '...Milletimizin müşterek sesidir.

Bir milleti irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikri gıdayı vermekte, hulasa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir.' sözü, Türk basınının önemini ve basın mensuplarının üstlendiği büyük sorumluluğu en güzel şekilde ortaya koymaktadır."

"Basın, Toplumsal Aydınlanmamıza ve Demokrasimizin Gelişmesine Katkı Sağlamaktadır"

Vali Yılmaz, Türk basınının ülkemizin güçlenmesi ve muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma hedefimize ulaşmanın en önemli kurumlarından biri olduğunu belirtti.

Basının, ülkemizde olup biten her şeyi kamuoyunun gündemine taşıyarak toplumsal aydınlanmamıza ve demokrasimizin gelişmesine katkı sağladığını ifade eden Yılmaz, şöyle devam etti:

"Yine her türlü gündemi, ülkemizin hedefleri doğrultusunda, milletimizin duygu, beklenti ve ihtiyaçlarını uluslararası alana taşıma noktasında, çok büyük bir sorumluluk üstlenmekte ve mesai mefhumu gözetmeksizin bu sorumluluğu yerine getirmektedir.

Türk basınının, şanlı milletimizin Milli Mücadele ve 15 Temmuz gibi olağanüstü dönemlerinde ortaya koyduğu milli duruş ve vazife aşkı ise, ayrıca takdire şayandır."

"Basınımız Üzerine Düşen Görevi Eksiksiz Yerine Getirecektir"

Vali Yılmaz, basının bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da üzerine düşen görevi eksiksiz yerine getireceğine inandığını belirtti. Mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Bu topraklarda olup biteni, doğru ve tarafsız bir şekilde gündeme taşıyarak, şehrimizin kalkınmasına, güçlenmesine ve markalaşmasına katkı vermeye devam edecektir."

"Gazeteciler ve Basın Bayramını Kutluyorum"

Vali Yılmaz, Türk basınında sansürün kaldırılışının 116. yıldönümünde, hayatını kaybeden tüm basın mensuplarını rahmetle anarak, başta Osmaniye’de görev yapan basın mensupları olmak üzere tüm basın çalışanlarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutladı. Vali Yılmaz, mesajını şu sözlerle tamamladı:

"Bu duygu ve düşüncelerle; Türk basınında sansürün kaldırılışının 116. yıldönümünde, hayatını kaybeden tüm basın mensuplarını rahmetle anıyor, başta Osmaniye’de görev yapan basın mensupları olmak üzere tüm basın çalışanlarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını en içten duygularımla kutluyor, sağlık, başarı, esenlikler diliyor ve kıymetli hemşehrilerimi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum."

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyorÖnceki Haber

Depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta ağ...

Hatay’ın ana vatana katılışının 85’nci yıl dönümü kutlandıSonraki Haber

Hatay’ın ana vatana katılışının 85’nci y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar