DOLAR32.8248
EURO35.2439
ALTIN2450.6
BIST10771.
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Restore Edilen Cami Törenle Açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Restore Edilen Cami Törenle Açıldı
Abone ol
Osmaniye'nin Bahçe ilçesinde, Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyonu tamamlanan Ağcabey Camii, düzenlenen törenle ibadete açıldı.
Osmaniye haberleri

Osmaniye'nin Bahçe ilçesinde, Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyonu tamamlanan Ağcabey Camii, düzenlenen törenle ibadete açıldı.

Açılış törenine Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Osmaniye Milletvekili Seydi Gülsoy, 25. ve 26. Dönem Osmaniye Milletvekili Prof. Dr. Ruhi Ersoy, 25, 26 ve 27. Dönem Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet, Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Bahçe Kaymakamı Aziz Kayabaşı, Bahçe Belediye Başkanı Zeynel Mete Kadıoğlu, Adana Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Ardından, Ağcabey Camii Müezzin Kayyımı Hüseyin Pişkin tarafından Kur'an-ı Kerim okundu ve caminin restorasyon sürecini anlatan sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasını Bahçe Belediye Başkanı Zeynel Mete Kadıoğlu yaptı. Başkan Kadıoğlu, açılışa katılan herkese teşekkür ederek, "Bu memleketin çocuğu olarak son derece yoğun duygular içinde bulunduğumu ifade etmek isterim. Çok güzel bir cami oldu," dedi.

Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen, 6 Şubat Kahramanmaraş depreminde hasar gören Ağcabey Camii'nin restorasyon sürecini anlattı.

Evsen, "Deprem sonrası ihalesi yapılan ilk restorasyon çalışması olmuştur. Uzman bir bilim heyetinin öncülüğünde, teknik elemanların denetiminde, en son teknoloji ve malzemeler kullanılarak 24 saat esasına göre çalışmak suretiyle restorasyon tamamlanmıştır," dedi.

Prof. Dr. Ruhi Ersoy, "Allah daha nice hayırlı işlerde sizlerle beraber olmayı nasip etsin," diyerek, tarihi eserlerin gelecek nesillere kimlik, şahsiyet ve değerler katacağını vurguladı ve restorasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Osmaniye Milletvekili Seydi Gülsoy ise, "Böyle mübarek bir günde Ağcabey Camii'nin açılışını yapıyoruz. Bu eserin onarılmasında emek veren herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun," dedi.

Vali Dr. Erdinç Yılmaz, "Asrın felaketi olan 6 Şubat Kahramanmaraş depreminde hasar gören Ağcabey Camimiz bugün itibariyle açılacak. Çok kıymetli bir cami. Bu camimiz, daha önce defalarca hemşehrimiz, büyüğümüz Sayın Devlet Bahçeli Bey tarafından onarımı yapıldı, bugün de himayelerinde onarımı yapıldı. Her zaman büyük desteğini görüyoruz, bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz, kendilerine minnettarız," dedi.

Yılmaz ayrıca, caminin Osmaniye'nin simgelerinden biri olduğunu ve aslına uygun olarak onarılmasının önemine değindi. Vali Yılmaz, Kurban Bayramını da kutlayarak sözlerine son verdi.

Program sonunda, Vali Dr. Erdinç Yılmaz ve protokol mensupları tarafından açılış gerçekleştirildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Adana, Mersin ve Hatay’da kurbanlık pazarlarında hareketlilik arttıÖnceki Haber

Adana, Mersin ve Hatay’da kurbanlık paza...

Yüreğir Kaymakamı Mehmet Aksu, bayram mesajı yayımladıSonraki Haber

Yüreğir Kaymakamı Mehmet Aksu, bayram me...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar