DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BIST9833.2
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Osmaniyeli Şair ve Yazarlar, Yaşar Kemal’in Köyünde Bir Araya Geldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniyeli Şair ve Yazarlar, Yaşar Kemal’in Köyünde Bir Araya Geldi
Abone ol
Dünyaca ünlü edebiyatçı Yaşar Kemal’in doğup büyüdüğü Osmaniye’nin Hemite Köyünde, şair ve ozanlar bir araya geldi.
Osmaniye haberleri

Dünyaca ünlü edebiyatçı Yaşar Kemal’in doğup büyüdüğü Osmaniye’nin Hemite Köyünde, şair ve ozanlar bir araya geldi.

Dünyaca ünlü edebiyatçı Yaşar Kemal’in doğduğu Hemite Köyündeki hemşehrisi  Şair Seyfi Metin,  kültür ve sanat insanlarını evinde ağırlayarak şiir ve türkü dolu saatler yaşattı.

Hemite Köyündeki tarihi kalenin karşı yamacında, diğer yanda Ceyhan ırmağının kuşbakışı izlendiği Şair Seyfi Metin’in evine konuk olan ozan ve şairler, köy sakinlerinin de katılımı ile “Acılar ve sıkıntılardan kurtulabilme” programı düzenlendi. Şiirlerin okunduğu, türkülerin söylendiği program şair Seyfi Metin’in evinin bahçesinde gerçekleşirken,  duygu dolu saatler yaşandı.

Ev sahibi Metin programda yaptığı konuşmasında;  “Bugün burada beni ziyaret ederek onurlandırmanızdan dolayı sizlere sonsuz teşekkür ediyorum.

Sağlık sorunlarımı yenmem halinde böyle bir program sözü vermiştim, dileklerim gerçek oldu ben de bugün sözleri evimin bahçesinde ağırlamaktan büyük gurur duyuyorum arkadaşlar! İyi ki varsınız, iyi ki kültür ve sanatla uğraş veren insanlardan biriyim! Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz!..”diye konuştu. Öğle arası konuklara yapılan ikramların ardından şair ve ozanlar sahne alarak eserlerini yorumladılar.

Ozanların türkülerini seslendirmesi sırasında Şair Seyfi Metin, eşi Fatma Metin ile halk ozanı Hatice Abul sahneye çıkarak müzik eşliğinde oynadılar.

Osmaniye Ozanlar, Şairler ve Yazarlar Derneği (OŞYAD), Osmaniye Sanat, Kültür ve Edebiyat Derneği ve Osmaniye Yörükleri Derneği Başkan üyelerinin katıldığı etkinlik programı coşkulu şekilde gerçekleşti.

OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak’ın sunumu ile gerçekleşen program kapsamında; Seyfi Metin, Talip Kazgı, Ali Gedik, Musa Güven, Mustafa Yeydem, İbrahim Berkay Yılmaz, İzzettin Kanat, İsmet Develioğlu, Mahmut Demir ve Mustafa Bardak şiirler okudular.

Yine program kapsamında bağlaması ile; Ali Demirci, Hatice Abul, Ali Tülüce, Mahmut Eynallı ve Ozan Garip  türkülerini yorumladılar.

Program, ev sahibi Seyfi Metin’in konuklara teşekkür konuşması ile sona erdi. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Adana’da eşi ve oğlunu bıçaklayarak öldüren sanığa 2 kez ağırlaştırılmış müebbetÖnceki Haber

Adana’da eşi ve oğlunu bıçaklayarak öldü...

Depremlerde hasar gören Hatay Havalimanı yolu tek yönden gidiş geliş trafiğine açıldıSonraki Haber

Depremlerde hasar gören Hatay Havalimanı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar