DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BIST9833.2
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Osmaniye’de Yer Fıstığı Festivali Yapılacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye’de Yer Fıstığı Festivali Yapılacak
Abone ol
Osmaniye Belediyesi’nin organizasyonunda gerçekleştirilecek olan "Osmaniye Yer Fıstığı Festivali" için planlama toplantısı yapıldı.
Osmaniye haberleri

Osmaniye Belediyesi’nin organizasyonunda gerçekleştirilecek olan "Osmaniye Yer Fıstığı Festivali" için planlama toplantısı yapıldı.

Osmaniye’nin tarımsal değerlerini koruma ve yaşatma amacıyla düzenlenen festival, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının destekleriyle 25-26-27 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek.

Festivalin hazırlıkları kapsamında Belediye Başkanı İbrahim Çenet başkanlığında yapılan toplantıya kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ile sektör temsilcileri katıldı.

Toplantıda festival alanlarının düzenlenmesi, güvenlik önlemleri ve etkinlik programları gibi detaylar titizlikle ele alındı.

Toplantıda konuşan Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet, Osmaniye yer fıstığının önemine dikkat çekerek şunları söyledi: “Osmaniye yer fıstığımız, Türkiye ve dünya pazarında önemli bir yere sahip.

Bilindiği üzere Türkiye'de üretilen yer fıstığının yarısı Osmaniye'de üretiliyor ve yüzde 90'ına yakın kısmı da burada işlenerek pazarlanıyor.

Avrupa Birliği nezdinde coğrafi işaret tescili alan yer fıstığımızı en iyi şekilde tanıtmak için elimizden geleni yapacağız.

Osmaniye olarak yer fıstığımızı hem üretimde hem de pazarlamada lider konuma getirmek için tüm gayretimizle çalışacağız.”

Çenet, belediye olarak şehrin tüm değerlerine sahip çıkma sorumluluğuyla hareket ettiklerini vurgularken, “Tarımdan sanayiye, sosyal ve kültürel faaliyetlerden vatandaş odaklı her çalışmayı bir bütün olarak görüyoruz.

Dolayısıyla, Osmaniyemizin yararına atılacak her adımdan hiçbir zaman geri durmayız.

Osmaniye bizim sevdamız. Fıstık gibi şehrimize, fıstık gibi bir fuar çok yakışacak,” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ulaştır, Depremzedelerin Sıkıntılarını Dile GetirdiÖnceki Haber

Ulaştır, Depremzedelerin Sıkıntılarını D...

Antalya’da arı kuşlarını avlayan 2 kişiye toplam 84 bin 14 lira ceza kesildiSonraki Haber

Antalya’da arı kuşlarını avlayan 2 kişiy...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar