DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BIST9833.2
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Osmaniye'de Gazze'nin Sesi Yürüyüşü Gerçekleştirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye'de Gazze'nin Sesi Yürüyüşü Gerçekleştirildi
Abone ol
Osmaniye'de, geçtiğimiz günlerde uğradığı suikast sonucu yaşamını yitiren Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ve İsrail’in saldırılarında hayatını kaybeden Filistinliler anıldı.
Osmaniye haberleri

Osmaniye'de, geçtiğimiz günlerde uğradığı suikast sonucu yaşamını yitiren Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ve İsrail’in saldırılarında hayatını kaybeden Filistinliler anıldı.

Zafer Camisi önünde ikindi namazı sonrasında toplanan kalabalık, Atatürk Caddesi boyunca yürüyerek Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması yaptı.

Osmaniye Sivil Toplum Platformu Başkanı Mahmut Kahraman tarafından okunan basın bildirisine, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlikte, kalabalık grup ellerinde Filistin bayrakları ve dövizlerle yürüdü.

Kahraman, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bugün burada, Şehid İsmail Haniye’nin vasiyetini yerine getirmek, eylem çağrısına icabet etmek, siyonizmi lanetlemek ve Gazze’de tarihin en büyük imtihanını veren kardeşlerimizin sesi olmak için toplandık.

7 Ekim’den bu yana Gazze’de gerçekleştirilen soykırımda 40 bin kardeşimiz katledildi, 100 binden fazla kişi yaralandı. Gazze'de güvenli bir nokta kalmadı.

İnsanlık, yaşanan soykırımda sessiz kalıyor."

Kahraman, Gazze'de yaşanan insanlık dramını şöyle dile getirdi: "Gazze'deki üç milyon insan, tüm dünyanın sessizliği karşısında soykırıma maruz kalıyor.

Faşist ABD’nin silahlarıyla mazlum ve masum insanlar bombalanıyor. İngiltere, Fransa ve Almanya soykırıma destek veriyor, küresel medya ise sansür ve dezenformasyonla gerçeği gizliyor. Siyonist İsrail rejimi ve onun destekçileri planlı bir soykırım uyguluyor.

Bebekleri, çocukları, ibadet edenleri, aç insanları öldürüyorlar. BM, BMGK ve uluslararası toplum sessiz kalıyor.

ABD Temsilciler Meclisi’nde katil Netanyahu alkışlanıyor, Siyonist rejim Cumhurbaşkanımızı tehdit ediyor. Ama yanılıyorlar; suikastlar direnişi durduramaz, Filistin’in direncini kıramaz."

Kahraman, İsrail'in bir terör örgütü olarak görülmesi gerektiğini vurgulayarak, "İsrail, bizim için bir devlet değil, terör örgütüdür.

Onlara terörist muamelesi yapılmalıdır. İsrail, emperyalizmin tetikçisi, yağmacı gasp çetesidir. Onlar Firavun, Nemrut ve Haman'ın zalimliklerini miras almışlardır.

Filistin toprakları, Filistin halkınındır. Bir çakıl tanesinde bile hakkı olmayan İsrail, Filistin'den defolup gitmelidir.

Ey katil İsrail, ey soykırımcı ABD, bu zulüm devranı böyle sürüp gitmeyecek. Mazlumun ahı sonunuz olacak, direniş kazanacak."

Kahraman, tüm uluslararası topluma ve İslam ülkelerine seslenerek, "Soykırımın durdurulması için insanlık ayağa kalkmalı, liderlere baskı yapılmalıdır.

İslam ülkeleri, zulme karşı bir olmalı, mazlumlara sahip çıkmalıdır. Yaşasın nehirden denize özgür Filistin, kahrolsun İsrail, kahrolsun soykırımcı emperyalizm" dedi.

Tören, Haniye ve İsrail’in saldırılarında hayatını kaybedenler için yapılan dualarla sona erdi. Katılımcılar, Filistin halkına destek mesajları vererek alandan ayrıldılar.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hatay’da dereye devrilen otomobildeki 1 kişi öldü, 1 kişi de yaralandıÖnceki Haber

Hatay’da dereye devrilen otomobildeki 1...

Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Malatya ve Kilis’te Heniyye suikastı protesto edildiSonraki Haber

Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Malatya ve Kil...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar