DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BIST9833.2
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

DİSK Başkanı, CGC’li Gazetecilerle Buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DİSK Başkanı, CGC’li Gazetecilerle Buluştu
Abone ol
Devrimci İş Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Osmaniye Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti'ni (CGC) ziyaret etti.
Osmaniye haberleri

Devrimci İş Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Osmaniye Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti'ni (CGC) ziyaret etti.

Ziyarette DİSK Şube Başkanı Osman Türk ve konfederasyona bağlı bazı bölge sendika temsilcileri de hazır bulundu.

CGC Başkanı Ali Cihangir, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek mesleki sorunları aktardı.

DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu ise Kahramanmaraş merkezli deprem ve sonrasındaki çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Depremin kısa ve uzun vadeli etkilerine dikkat çeken Çerkezoğlu, Hatay'da psikososyal destek merkezinin temelini attıklarını ve Mayıs ayında açılışını yapmayı planladıklarını söyledi.

Çerkezoğlu, "Her türlü yıkım karşısında bu enkazın tüm boyutlarını hep beraber dayanışmayla kaldırabileceğimize inanıyoruz." dedi.

Depremin unutulmaması ve yaraların sarılması için hepimize görev düştüğünü vurgulayan Çerkezoğlu, Osmaniye'nin sorunlarını sürekli gündemde tutmaya çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

DİSK olarak yaşanan tablonun emekçiler açısından da zor bir süreç olduğunu belirten Çerkezoğlu, "Gelirde adalet, vergide adalet" diyerek bir mücadele verdiklerini söyledi.

Özellikle son iki yıldır yaşanan krize çözüm olacak politikaları önerdiklerini ve bunun için mücadele ettiklerini anlatan Çerkezoğlu, İstanbul'dan Ankara'ya yürüyüş, toplantılar ve mitingler gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Çerkezoğlu, işsizlik sorunu, gelir dağılımı adaletsizliği gibi sorunların çözümsüz olmadığını ve bütünsel bir yaklaşımla hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.

Eğitim sorunlarından başlayarak yapısal çözümlere ihtiyaç olduğunu söyleyen Çerkezoğlu, "Alın terimizin karşılığını almak her bireyin yurttaşlık hakkıdır.

Bu anlamda bizler bu ilkenin bütün değerleri üzerinden tüm olanakları yerinde kullanarak gerçek bir demokrasinin de kurumsallaştırıldığı bir ülkede yaşamak istiyoruz ve bunun mücadelesini veriyoruz." dedi.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, ziyaretin ardından basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan vatandaşlarla buluştuÖnceki Haber

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan vatanda...

Mersin’in Akdeniz ilçesinde 7 çift evlenmek için 29 Şubat’ı seçtiSonraki Haber

Mersin’in Akdeniz ilçesinde 7 çift evlen...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar