DOLAR32.17
EURO35.1537
ALTIN2526.8
BIST10643.
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Çiftçilere Zeytin Kasası Dağıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çiftçilere Zeytin Kasası Dağıtıldı
Abone ol
Osmaniye'de zeytin üreticilerine 21.500 adet plastik zeytin kasası dağıtıldı.
Osmaniye haberleri

Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde düzenlenen dağıtım törenine Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Osmaniye Milletvekili Seydi Gülsoy, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve zeytin üreticileri katıldı.

Törende konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Kolabaş, bugüne kadar 21.000 adet 1. Sınıf zeytin hasatı kasası dağıtıldığını ve bu törende de 21.500 adet 1. Sınıf zeytin hasat kasası daha dağıtılacağını belirtti.

Kolabaş, projenin bütçesinin 3 milyon 240 bin TL olduğunu ve 900 çiftçinin bu projeden faydalanacağını da sözlerine ekledi.

Osmaniye Milletvekili Seydi Gülsoy ise yaptığı konuşmada, 2006 yılında çiftçilere zeytin fidesi dağıtımı yapıldığını ve bugün o fidelerin ağaca dönüşüp meyve vermeye başladığını ifade etti.

Gülsoy, bu projelere destek veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Tarım ve Orman Bakanı'na, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'ne ve proje ekibine teşekkür etti.

Vali Dr. Erdinç Yılmaz ise yaptığı konuşmada, imkanları ölçüsünde çiftçilere destek vermeye gayret ettiklerini ve bu zeytin kasalarının zeytinin kalitesinin artmasına önemli katkı sağlayacağını söyledi.

Yılmaz, Osmaniye'nin zeytin üretiminde Türkiye'de 11. sırada olduğunu ve ilerlemeye devam edeceğine inandığını da sözlerine ekledi.

Program sonunda zeytin üreticilerine plastik kasalar Vali Dr. Erdinç Yılmaz ve Osmaniye Milletvekili Seydi Gülsoy tarafından verildi.

Vali Yılmaz, projenin hayırlı olmasını ve ilimizdeki zeytin üretiminde kalitenin artırılmasına vesile olmasını diledi.

Yılmaz, üreticilere de bol bereketli kazançlar diledi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Osmaniye’nin Tanınmış Esnaflarından Çapar Yaşamını YitirdiÖnceki Haber

Osmaniye’nin Tanınmış Esnaflarından Çapa...

Vali Yılmaz, Yağmurun Vurduğu Köyleri Ziyaret EttiSonraki Haber

Vali Yılmaz, Yağmurun Vurduğu Köyleri Zi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar