DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BIST9833.2
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Başsavcı Arısoy "Geciken Adalet Adalet Değildir"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başsavcı Arısoy "Geciken Adalet Adalet Değildir"
Abone ol
2024-2025 Adli Yılı açılış programı Osmaniye Barosunda düzenlendi.
Osmaniye haberleri

Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy yeni adli yılın açılışında yaptığı konuşmada geciken adalet adalet değildir. Tüm amacımız sizlerin adaleti daha hızlı ve etkin şekilde sağlayacağınız fiziki ve sosyal şartları bir an önce oluşturmaktır" dedi. 

2024-2025 Adli Yılı açılış programı Osmaniye Barosunda düzenlendi. Programa Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Ferhat Karakuş, İdare Mahkemesi Başkanı Emine Ünsat, Baro Başkanı Mehmet Karakoç, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Şener Kaytez, İl Emniyet Müdürü Mehmet Sarıbuva, hakimler, savcılar ve avukatlar katıldı.

Saygı duruşu  ve sonrasında  İstiklal Marşının okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy, Osmaniye'de çok yoğun bir tempoyla yargı görevini icra ettiklerini belirterek konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu süreçte özellikle suçla mücadelede yürüttüğümüz yoğun ve detaylı çalışmalar sonucunda birçok alanda yüksek suç oranının azaltılmasında çok olumlu istatistiklere ulaştık. Bunu Sayın Valimiz ve kolluk amirlerimizle yaptığımız asayiş toplantılarında bizzat müşahede ediyoruz. Bundan sonra da aynı kararlılıkla çalışmalarımız devam edecektir”

Başsavcı Arısoy : “120 konutluk lojman projemiz temel atma aşamasına gelmiştir”

Osmaniye Yargı Teşkilatını tek bir binaya toplayarak, bir ve bütün halde daha etkin bir yargı hizmeti verebilmek adına yürüttükleri somut çalışmaların sonuca ulaşmak üzere olduğunu kaydeden Başsavcı Arısoy

“ Özellikle Fakıuşağı Mahallesindeki yeni 120 konutluk lojman projemiz temel atma aşamasına gelmiştir. Yakın zamanda bununla ilgili inşaat süreci Adalet Bakanlığımız tarafından başlatılacaktır.

Ortak alanları, kreşi, lokali çok güzel bir lojman projesi inşallah yakın zamanda tamamlayacağız.

Yeni Adliye projemiz de çok somut şekilde ilerliyor. 2025 yılında ihaleye çıkılarak temel atılması için son aşamaya gelmiş durumdayız.

Yaklaşık 47 Bin metrekare kullanım alanı, konferans salonları, geniş otoparkları, yemekhaneleri, kreş ve ortak alanlarıyla harika bir adliye projesi.

Tüm hâkim, savcı, avukat meslektaşlarımıza, personelimize ve milletimize yakışan güzel bir adliye olacak inşallah.“ dedi.

“Geciken adalet, adalet değildir”

 Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy sözlerinin son bölümünde şu ifadelere yer verdi:

"İnsan hakları, hukuk devleti ve demokrasi gibi Devlet düzeninin temelleri yargı görevinin layıkıyla yerine getirilmesine dayanır.

Bu da ciddi bir irade, yüksek bir sorumluluk bilinci ve katı bir disiplin gerektirir.

Geciken adalet, adalet değildir.

Tüm amacımız sizlerin adaleti daha hızlı ve etkin şekilde sağlayacağınız fiziki ve sosyal şartları bir an önce oluşturmaktır. Yargının bağımsızlığı, ehliyeti ve yargıya duyulan güven toplumun hukuk kurallarına göre barış içerisinde yaşamasının ön koşuludur.

Yürüttüğümüz görevin bizzat içerisinde yaşadığımız toplum bakımından yaşamsal öneminin farkında olarak gece gündüz demeden büyük bir azimle, fedakarlıkla ve şerefle çalışan başta Adalet Komisyonu Başkanımıza, İdare Mahkemesi Başkanımıza, Ağır Ceza Reislerimize, Adli ve İdari Yargıda tüm Hakim ve Cumhuriyet Savcısı meslektaşlarıma, Adliyemizde, İcra Dairesinde, Denetimli Serbestlikte ve Cezaevindeki tüm personelimize, avukatlarımıza emekleri için teşekkür ediyorum. Yeni Adli Yılınız hayırlı, uğurlu olsun”

Ferhat Karakuş “Aramıza yeni katılan meslektaşlarımıza hoş geldin diyorum”

Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Ferhat Karakuş ise yaptığı konuşmada, " Yeni Adli Yılın, Ülkemiz, Milletimiz, camiamız ve Şehitler Diyarı Osmaniye’miz için hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.

Sayın Yüksek Kurulumuzun Haziran Kararnamesi ile Adliyemizde göreve başlayan Ağır Ceza Mahkemesi Başkanımıza, Başsavcı Vekilimize, Hâkim, Savcı arkadaşlarımıza ve aramıza yeni katılan avukat meslektaşlarımıza hayırlı görevler diyorum." İfadelerine yer verdi:

Osmaniye Barosu Başkanı Mehmet Karakoç ise “İnşallah bu yıl geçmiş yıldan daha iyi daha verimli bir Adli Yıl geçiririz hep beraber.

Adalet bir bütün yani hâkim, savcı, avukat hep beraber yükselir ya da hep beraber batarız.

Dolayısıyla birbirimizden ayrı düşmemiz, birbirimizi farklı görmemiz işin doğasına aykırı.

Dolayısıyla çok daha verimli, çok daha faydalı olacağını düşünüyorum.

Yeni Adli Yıl hepimize hayırlı, uğurlu olsun. “ diye konuştu.

Vali Yılmaz: “Adalet duygusu doğduğumuz andan, yaşadığımız sürece hepimiz için lazım ve vazgeçilmezdir”

Vali Dr. Erdinç Yılmaz ise yaptığı konuşmada, şu ifadelere yer verdi:

 “Adli Yılın açılışında sizlerle bir arada olmaktan son derece mutluyum.

Adli Yılımızın, Ülkemize, Devletimize, Şehitler Diyarı Yiğit Osmaniye’mize ve sizlere hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum, başarılı bir yıl olmasını diliyorum.

Yargımızla, Adliyemizle, Adli Teşkilatımızla çok uyumlu, çok başarılı çalışmalar yapıyoruz.

Hukuksuzluklarla, her türlü asayişsizlikle, emniyetimiz, jandarmamız, savcılığımız ve bu alanda görevli yargı mensuplarımızla Osmaniye’mizde çok iyi sonuçlar aldık.

 Bu anlamda Sayın Başsavcımıza, hiçbir fedakârlıktan çekinmeyen Adli Teşkilatımıza minnettarım. Adalet duygusu doğduğumuz andan, yaşadığımız sürece hepimiz için lazım ve vazgeçilmezdir.

Adalet duygusunun hâkim olması, adaletli olabilme, vicdan sahibi olabilme gerçekten çok önemli.

Sayın hâkimlerim, savcılarım ve çok değerli avukatlarımız toplumda adaletin kökleşmesi, adaletin oluşmasında her biriniz bir kahraman, her birinizin etkisi çok büyük.

Adaleti sağlayacak, toplumda adalet duygusunun yerleşmesine öncülük edecek olan sizlersiniz.

Bir Devletin, toplumun, huzurun en önemli temel dayanaklarından biri hiç kuşkusuz adalettir.

İnsanlığa, toplumumuza, Ülkemize huzur verecek, mutluluk getirecek kararlar vermeniz temennisiyle Adli Yılınızı bir kez daha kutluyor, başarılar diliyorum.

Şehit olan yargı mensuplarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.

Mekânları cennet olsun.

Hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. ”dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
”Ağustos fuarı”, depremin merkez üssü Kahramanmaraş’a moral olduÖnceki Haber

”Ağustos fuarı”, depremin merkez üssü Ka...

Vefat Eden Hastane Çalışanı Esma Canbaz İçin Devlet Hastanesinde TörenSonraki Haber

Vefat Eden Hastane Çalışanı Esma Canbaz...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar