DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BIST9833.2
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Başkan Çenet, “İş ve İnsana Dokunan Belediyeciliği Benimsedik”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Çenet, “İş ve İnsana Dokunan Belediyeciliği Benimsedik”
Abone ol
Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, başkanlık görevinde iki ayı doldurduğunu belirtti.
Osmaniye haberleri

Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, başkanlık görevinde iki ayı doldurduğunu belirtti.

Çenet, bu süre zarfında 'kurumsal' bir belediye olma hedefiyle çalıştıklarını ve 'iş'e ve 'insan'a dokunan bir belediyeciliği benimsediklerini vurguladı.

Çenet, "Belediye Başkanlığı sorumluluğunda ikinci ayı tamamladık. Bu süre boyunca 'kurumsal' bir belediye olma gayretiyle çalışıyoruz. Bir yandan 'iş'e diğer yandan 'insan'a dokunan bir belediyecilik anlayışımız var" dedi.

Çenet, her vatandaşın ihtiyaçlarını gözeterek hareket ettiklerini ve insan odaklı belediyeciliğe inandıklarını ifade etti.

"Kimsenin görmediği yerlerde bile doğruluktan ayrılmadan hizmet üretmeye gayret ediyoruz.

Toprağın altında bile bir iş, bir sanat yapısı yapıyorsak bunun en iyisini yapmak istiyoruz" diyen Çenet, büyükşehirler ve diğer şehirlerde edindikleri tecrübelerle 'şehir ve insan etkileşimi'ni daha iyi anladıklarını belirtti.

Başkan Çenet, Metin Tamer ve Sefa Evler sitelerindeki çalışmaların hızla devam ettiğini, radya beton temellerinin döküldüğünü ve Osmaniye Batı Otoyol bağlantısının Ulaştırma Bakanı'nın ziyaretleri ile açıldığını bildirdi.

Ayrıca, 18 mahallede kanalizasyon ve içme suyu şebekelerinin yenilendiğini ve deprem sonrası zarar gören altyapının onarılması için çalıştıklarını söyledi.

Çenet, "Kaliteli yol yapım çalışmalarımız devam ediyor. Atatürk Caddesi'nde ana akım yol çalışmamız sürüyor. Akabinde tüm mahallelerimizde ulaşamadığımız yer kalmayacak" dedi.

Masalpark'ın küçüklerden büyük ilgi gördüğünü belirten Çenet, burayı kültürel eğlence öğeleri ve marka değeri olan yeme-içme ve alışveriş unsurları ile zenginleştirerek çekim merkezi haline getirmeyi planladıklarını söyledi.

2017'den beri yürütülen imar planında sona yaklaştıklarını belirten Çenet, "Bu plan, yolları genişletirken birçok işyerinin dükkan vasfını kaybetmesine yol açıyor.

Ağır hasarlı olan yapılar için mahkemeden daha az hasarlı raporu almaya çalışan insanlarımız var. Depremde bile eski yapılarından vazgeçmeyen insanlarımız neden bir imar planı değişikliği ile vazgeçsin?" ifadelerini kullandı.

Çenet, bu nedenle plan üzerinde revizyonlar yaparak, insanların hasarlı yapılarını yıktırmalarının önündeki psikolojik bariyerleri kaldırmak istediklerini belirtti.

Çenet, şehirdeki inşai dönüşümün hızlı olacağını ve yeni şehirleşme modellerini gündeme alacaklarını söyledi.

Ankara Çukurambar bölgesindeki Armada, Next Level tarzı yeni nesil iş, alışveriş merkezleri ve konut projelerinin Osmaniye'ye kazandırılması için fikir tartışmalarına başladıklarını belirten Çenet, bu projelerin Osmaniye'de yeni bir çığır açacağını ifade etti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Vatandaşlara Hırsızlık UyarısıÖnceki Haber

Vatandaşlara Hırsızlık Uyarısı

Meteoroloji Uyardı: Sıcaklar Geri GeliyorSonraki Haber

Meteoroloji Uyardı: Sıcaklar Geri Geliyo...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar