© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

Yatağa Bağımlı Hastalar İçin Osmaniye Devlet Hastanesi’nden Evde Sağlık Desteği

Osmaniye Devlet Hastanesi, toplamda 1344 hastaya evde sağlık hizmeti veriyor.

Osmaniye Devlet Hastanesi, toplamda 1344 hastaya evde sağlık hizmeti veriyor.

Hastaneden yapılan açıklamada, evde sağlık hizmetleri biriminin, hastalıkları nedeniyle yatağa veya eve bağımlı olan, yaşlılık nedeniyle sağlık hizmetine ulaşmada zorluk çeken, yaşadığı mekanda evde sağlık hizmeti alma talebinde bulunan ve bu talebi uygun görülen hastaların tıbbi bakımlarının hekim kontrolünde bütüncül olarak değerlendirildiği belirtildi.

Evde Sağlık Hizmetleri Nasıl Talep Ediliyor?

Açıklamada, evde sağlık hizmeti talep eden vatandaşların 444 38 33 numaralı telefonu arayarak iletişim merkezi üzerinden başvuruda bulunabilecekleri ifade edildi.

Talep, Sağlık Müdürlüğü Koordinasyon Merkezine iletilmekte ve buradan hastaların bağlı bulunduğu evde sağlık hizmetleri birimi ile iletişime geçilerek bakım süreci başlatılmaktadır.

İlk Ziyaret ve Bakım Süreci

Hastane yetkilileri, evde sağlık hizmetleri birimine iletilen hasta bilgileri doğrultusunda, hasta veya yakını ile iletişime geçilerek ilk ziyaretin doktorlu ekip tarafından gerçekleştirildiğini bildirdi.

Ayrıca, hastanın tıbbi ve sosyal bakım ihtiyaçlarının belirlendiği ve bu ihtiyaçlar doğrultusunda ziyaret sıklığı ve tıbbi bakım planının oluşturulduğu vurgulandı.

Uzman Doktor Öztürk Gürer Tutu, hastaneye bağlı evde sağlık hizmetleri birimi hakkında bilgi verdi ve sekiz ekip ile 1344 hastanın tedavi ve izlemlerinin koordine edildiğini aktardı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER