© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

Toprakkale'deki Eğitim Kurumlarında Hijyen Denetimleri Yapılıyor

Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte, Osmaniye'nin Toprakkale ilçesindeki ilk, orta ve liselerdeki okul kantinlerinde gıda işletmelerine yönelik denetimler başlatıldı.

Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte, Osmaniye'nin Toprakkale ilçesindeki ilk, orta ve liselerdeki okul kantinlerinde gıda işletmelerine yönelik denetimler başlatıldı. Bu denetimlerin, yıl boyunca devam edeceği bildirildi.

Hijyen ve Güvenilirlik Kontrolleri

Toprakkale İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, denetimlerin amacının eğitim-öğretim dönemine hazırlık, hijyen, temizlik, güvenilirlik ve yasaklı gıda ürünlerinin (kola, cips vb.) kontrolü olduğu belirtildi.

Açıklamada, "Bu işletmelerin eğitim-öğretim dönemine hazır olup olmadığını değerlendirerek, çocuklarımızın güvenilir gıdaya erişiminde yaşanabilecek riskleri önlemekteyiz." denildi.

Velilere Önemli Uyarılar

Özellikle yasaklı ürünlerin çocuklar tarafından tercih edilmemesi için velilerin aile içinde bir bilinç oluşturmalarının önemine vurgu yapıldı.

Velilere, okul içinde ve çevresinde gözlemledikleri olumsuzlukları Bakanlığın Gıda ihbar hattı olan ALO 174 ve diğer ihbar kanallarından bildirmeleri gerektiği hatırlatıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER