© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

Toprakkale'de Uyuşturucu Sorununa Karşı Yeni Dernek Faaliyete Geçti

Toprakkale Uyuşturucu ile Mücadele ve Eğitim Derneği (TUMED), kuruluş işlemlerini tamamlayarak resmi olarak faaliyetlerine başladı.

Toprakkale Uyuşturucu ile Mücadele ve Eğitim Derneği (TUMED), kuruluş işlemlerini tamamlayarak resmi olarak faaliyetlerine başladı.

Geçici Başkanlığını ve kuruculuğunu ilçenin esnaflarından Kadir Akıncı'nın üstlendiği dernek, uyuşturucuya karşı toplumda farkındalık oluşturmayı hedefliyor.

Derneğin Faaliyet Alanı ve Hedefleri

Erzin yolu üzerinde Atatürk Anıtı'nın yanında, Toprakkale Belediyesi'nin tahsis edeceği 1 dönümlük alanda faaliyet gösterecek olan TUMED, okullarda uyuşturucunun zararlarını anlatarak gençleri bu tehlikeden korumayı amaçlıyor.

Dernek, uyuşturucunun ekonomik, sosyal ve fiziksel sonuçlarına dikkat çekerek, bu konuda koruma yolları ve farkındalık çalışmaları yürütecek.

Kadir Akıncı: "Amacımız Gençleri Topluma Kazandırmak"

Dernek Kurucu Başkanı Kadir Akıncı yaptığı açıklamada, "Uyuşturucuya bulaşmış gençlerimizin ilaçlı veya ilaçsız tedavilerini yaparak, topluma tekrar kazandırılmalarını sağlayacağız.

Ayrıca iş bulmaları konusunda yardımcı olacağız ve ailelerine maddi-manevi destek vereceğiz.

Uyuşturucu sorunu maalesef ülkemizde ve bölgemizde ailelerimizi, gençlerimizi tehdit eden en büyük meselelerden biridir.

Bu sorunun ideolojisi ya da partisi olmaz.

Tehdit herkesedir. Her gencimiz potansiyel bir risk altındadır," dedi.

Destek Çağrısı ve Teşekkür

Kadir Akıncı, derneğin uyuşturucu sorununu tamamen çözme iddiasında olmadıklarını ancak "ateşe su taşıyan karınca" misali, bu mücadelede yer aldıklarını belirtti.

Akıncı, toplumun tüm kesimlerini duyarlı olmaya ve derneğe destek vermeye davet etti.

Ayrıca, derneğin kuruluş sürecinde yer tahsisi yapan Toprakkale Belediye Başkanı Bekirhan Uyutmaz, maddi-manevi destek sağlayan Musa Gönül ve Belediye Meclis Üyesi Ömer Gönül'e teşekkür etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER