© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

Polisten soba zehirlenmelerine karşı broşürlü uyarı

Osmaniye’de polis, soba zehirlenmelerine karşı vatandaşlara uyarı broşürü dağıttı.

Osmaniye’de polis, soba zehirlenmelerine karşı vatandaşlara uyarı broşürü dağıttı.

İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevlileri İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş’ un talimatları doğrultusunda, kış ayları nedeniyle artan soba kullanımının yoğun olduğu mahallelerde soba zehirlenmelerine karşı alınabilecek tedbirler konusunda çalışma başlattı. 



Bu kapsamda, Fatih Mahallesi’nde Muhtar Aysel Akyüz ile birlikte sobalı evler ziyaret edilerek, içeriğinde sobaların nasıl yakılması gerektiği görsel olarak anlatımının da yer aldığı, “Soba Zehirlenmeleri ve Alınacak Önlemler” başlıklı uyarı broşürlerinden dağıtıldı.

Ekipler, yaptıkları bilgilendirme çalışmalarında, doğru yakılan sobanın ısıtacağını, yanlış yakılan sobanın ise kötü sonuçlar doğuracağı belirtilerek, “Sobalarımızı nasıl yakmalıyız? Soba zehirlenme belirtileri nelerdir? Karbon monoksit zehirlenmelerinde ilk yardım ve korunmak için neler yapılması gerektiği mahalle sakinlerine anlattı.



“Lodosta ocağını değil sobanı söndür” sloganı ile karbonmonoksit zehirlenmeleri konusunda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı alınabilecek önlemlerin yer aldığı broşürleri dağıtan polisler, vatandaşlardan daha duyarlı olunması istendi. 

Ekipler, yaptıkları bilgilendirmelerde, baca ve soba borusu bağlantısının uygun bir biçimde yapılması gerektiği, soba kurarken fazla dirsek kullanımından kaçınılması gerektiği, özellikle lodoslu havalarda ölüm oranlarında artış gözlendiğinden dolayı bacaların standartlara uygun değilse sobaların yakılmaması gerektiği ve yakılması zorunlu ise yatmadan önce mutlaka söndürülmesi gerektiği ifade edildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER