© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

Osmaniye'de Yüzme Kursuna Büyük İlgi

Gençlik ve Spor Bakanlığının "Yüzme Bilmeyen Kalmasın" projesi kapsamında Osmaniye'nin Toprakkale ilçesinde 7-14 yaş arası çocuklara yönelik ücretsiz yüzme kursu açıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığının "Yüzme Bilmeyen Kalmasın" projesi kapsamında Osmaniye'nin Toprakkale ilçesinde 7-14 yaş arası çocuklara yönelik yüzme kursu açıldı. İlk kez geçtiğimiz yıl hizmete başlayan yüzme havuzu, ilçe sakinlerinin büyük ilgisini çekiyor. İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Mehmet Uyduran, bu yıl kurslara olan ilginin geçen yıla göre çok daha fazla olduğunu belirtti.

Kurslara Yoğun İlgi

Toprakkale’de "Yüzme Bilmeyen Kalmasın" projesi kapsamında açılan yüzme kursu, 7-14 yaş arası çocuklara yüzme öğretmeyi hedefliyor.

İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Mehmet Uyduran, kursa olan yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Uyduran, "Kursumuza bu yıl 300’den fazla öğrenci kaydı yaptık.

Daha da talep var. Gençlerimiz hem yüzme öğrenmek hem de keyifli dakikalar geçirmek için kurslara büyük ilgi gösteriyor," ifadelerini kullandı.

Kurslar Yaz Boyunca Devam Edecek

Kursların yaz sonuna kadar devam edeceğini belirten Uyduran, kursların ücretsiz olarak verildiğini ve vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördüğünü kaydetti.

Toprakkale’de geçtiğimiz yıl hizmete açılan portatif havuzda verilen kurslar, gençlerin yüzme becerilerini geliştirmelerine olanak tanıyor.

İlçede Spor Kültürü Gelişiyor

Yüzme kursuna olan yoğun ilgi, Toprakkale’de spor kültürünün gelişmesine de katkı sağlıyor.

İlçe sakinleri, çocuklarının hem fiziksel hem de sosyal becerilerini geliştirmeleri için bu tür projelerin devam etmesini umut ediyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığının "Yüzme Bilmeyen Kalmasın" projesi, Türkiye genelinde pek çok çocuğun yüzme öğrenmesine ve su sporlarına ilgi duymasına yardımcı oluyor.

Toprakkale’deki kurslar da bu kapsamda önemli bir rol oynuyor.

 

 

 

 

4o

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER