© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

Osmaniye'de Tarımda Kalite Güvence Altında

Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, çiftçilere dağıtılan sertifikalı tohumların denetimlerini gerçekleştirdi.

Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, çiftçilere dağıtılan sertifikalı tohumların denetimlerini gerçekleştirdi. Yapılan kontrollerde 2024 yılı sertifikalı tohum üretimi kapsamında çeşitli tarla incelemeleri yapıldığı belirtildi.

Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yaptığı açıklamada, 2024 yılı sertifikalı tohum üretimi çerçevesinde denetim faaliyetlerinin devam ettiğini bildirdi.

Müdürlük, özellikle Merkez'e bağlı Endel köyünde progen tohum a.ş.'ye ait lider çeşidi 2. ürün soya fasulyesi üretimi üzerine tarla kontrol çalışmalarının teknik personeller tarafından titizlikle yürütüldüğünü vurguladı.

Teknik Personeller Tarafından Yapılan İncelemeler

Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Üreterek kalkınacağız. Osmaniye Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim Şube Müdürlüğü olarak 2024 yılı sertifikalı tohum üretimi kapsamında Merkez'e bağlı Endel köyünde progen tohum a.ş.'ye ait lider çeşidi 2. ürün soya fasulyesi üretimi tarla kontrolü çalışmaları teknik personellerce yapılmaktadır."

Bu denetimlerin, bölgedeki tarımsal üretimin kalitesini artırmak ve sertifikalı tohumların verimliliğini sağlamak amacıyla düzenli olarak devam edeceği belirtildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER