© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

MHP’nin Osmaniye Sürprizi

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde Cumhur İttifakının Osmaniye Belediye Başkan Adayı merak konusu olurken paylaşılan bir fotoğraf gündemi değiştirdi.

Toroslar İlçesi Kaymakamı İbrahim Çenet'in, MHP'den Osmaniye Belediye Başkan Adayı olacağı kesinleşti. Osmaniye'li bürokrat, geçtiğimiz günlerde MHP Genel Başkanı ve Osmaniye Milletvekili Dr. Devlet Bahçeli'yi ziyaret etmiş ve bu ziyaretin ardından yaptığı sosyal medya paylaşımı Osmaniye’de büyük yankı uyandırmıştı.

Geçtiğimiz gün Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşin Yılmaz'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım, İbrahim Çenet'in Osmaniye Belediye Başkanı adayı olarak belirlendiğini net bir şekilde ortaya koydu.

Başkan Yılmaz, Çenet ile belediye makamında çekilmiş fotoğrafları paylaşarak, birlikte çalışmaktan memnuniyet duyduklarını ve uyum içinde görev yaptıkları Kaymakam Çenet'i Osmaniye Belediye Başkan Adayı olarak uğurladıklarını belirtti.

Yılmaz ayrıca, Kaymakam Çenet’e başarılar diledi. Öte yandan, İbrahim Çenet'in geçmişte AK Parti'den Osmaniye milletvekili aday adayı olduğu ve 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde bu partiden adaylık için başvuruda bulunduğu biliniyor.

Bu nedenle İbrahim Çenet’in adaylığının AK Parti tabanında da kabul göreceği ifade ediliyor. Geçmişte aynı aileden, 1968 -1971 yılları arasında Yusuf Çenet ve 1971-1977 yılları arasında Hasan Çenet Belediye Başkanlığı görevini yapmıştı.

İbrahim Çenet Kimdir?

Osmaniye'nin yetiştirdiği Mülki İdare Amirlerinden biri olan İbrahim Çenet, 1975 yılında dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 2000 yılında mezun olan Çenet, aynı yılın Ekim ayında İçişleri Bakanlığı tarafından 88. Dönem Adana Kaymakamı Adayı olarak atanarak kamu hizmetine adım atmıştır.

Kaymakamlık kursunu tamamladıktan sonra görevine Eskişehir Günyüzü Kaymakamlığı ile başlayan Çenet, sırasıyla Malatya Kuluncak, Çanakkale Bozcaada, Şanlıurfa Ceylanpınar,

Hakkari Yüksekova, Ankara Çubuk Kaymakamlığı gibi farklı şehirlerde ve birimlerde görev almıştır. Bu süreçte, 2019-2021 yılları arasında Kastamonu Taşköprü Kaymakamı olarak İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevini yürüttü.

Çenet, 2021 yılından bu yana Mersin’in Toroslar İlçesi Kaymakamı olarak görev yapıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER