© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

Haruniye Kaplıcaları'nın Açılışı İçin Bekleyiş Devam Ediyor

Osmaniye’nin Düziçi ilçesindeki Haruniye Kaplıcaları, uzun süredir kapalı olmasının ardından Düziçi Belediyesi tarafından tadilata alındı.

Osmaniye’nin Düziçi ilçesindeki Haruniye Kaplıcaları, uzun süredir kapalı olmasının ardından Düziçi Belediyesi tarafından tadilata alındı. Açılış tarihi ise henüz netleşmedi, vatandaşlar kaplıcanın bir an önce faaliyete geçmesini bekliyor.

Edinilen bilgilere göre kaplıcanın Düziçi belediyesi tarafından devralındığı ve belediyenin kaplıcalarda tadilata başladığı öğrenildi.

Belediyeden ise kaplıcanın ne zaman açılacağı ile ilgili herhangi bir resmi açıklama yapılmadı.

Türkiye’nin önemli kaplıca merkezlerinden birisi olan Haruniye Kaplıcalarının uzun süredir atıl vaziyette olmasından vatandaşlarda rahatsız.

Hem Osmaniye hem de Düziçi ilçe merkezi için önemli turistik alanlardan birisi olan Haruniye kaplıcalarının bir an önce faaliyete geçmesi bekleniyor.

Romatizmalı hastalıklardan, çeşitli deri hastalıklarına mide ve bağırsak rahatsızlıklarına iyi geldiği tespit edilen Haruniye Kaplıcaları şu anda hizmet vermiyor.

Geçtiğimiz günlerde Düziçi Belediyesi’nin devraldığı kaplıcaların tadilata alındığı öğrenildi.

Haruniye Kaplıcası: Şifa Kaynağı ve Doğal Güzelliklerin Buluştuğu Yer

Osmaniye'nin Düldül Dağı eteklerinde bulunan Haruniye Kaplıcası, hem doğal güzellikleri hem de şifalı sularıyla bölgenin dikkat çeken noktalarından biri.

Kaplıca, Ceyhan Nehri kıyısında ağaçlarla kaplı bir alanda yer alıyor ve sağladığı doğal tedavi imkanlarıyla ziyaretçilerini ağırlıyor.

Haruniye Kaplıcası'nın Konumu

Kaplıca, Osmaniye'nin Düziçi ilçesine bağlı Kuşçu Köyü sınırları içerisinde, ilçeye 15 km uzaklıkta, Düldül Dağı'nın eteklerinde yer alıyor.

Osmaniye merkeze 57 km, Adana'ya ise 143 km mesafedeki kaplıca, deniz seviyesinden 620 metre yükseklikte bulunuyor.

Kaplıca tesisi, Aslantaş Barajı rezervuarının sonunda, Berke Barajı aksına yaklaşık 2,5 km uzaklıkta konumlanıyor.

Ulaşım İmkanları

Haruniye Kaplıcası'na kara yolu, ve hava yolu ile sağlanabiliyor.  Kara yolu ile TEM otoyolu ve D-400 karayollarını kullanarak kaplıcaya rahatlıkla ulaşım sağlanabiliyor.

Hava yolu ile ise Çukurova Havalimanı ve Gaziantep havaalanlarından kaplıcaya yaklaşık bir buçuk saatlik bir mesafeyle ulaşım mümkün.

Kaplıca Suyunun Özellikleri ve Faydaları

Haruniye Kaplıcası'nın suyu 32 santigrat derece sıcaklığa sahip olup, kalsiyum, magnezyum, sülfür ve bikarbonatlı termal sular içerir.

Ayrıca, 4 mg/lt florür ve 332 mg/lt karbondioksit bulunduran bu şifalı su radyoaktif özellik gösteriyor.

Kaplıca suyu Romatizma rahatsızlıklardan, deri hastalıkları,sinirsel hastalıklar ve kadın hastalıklarına, karaciğer ve safra kesesi rahatsızlıklarından, mide ve bağırsak hastalıklarına kadar bir çok rahatsızlığa iyi geldiği tespit edildi

Doğal şifalı suları ve çevresindeki doğal güzellikleriyle hem dinlenmek hem de sağlığk açısından önemli turistik mekanlardan birisi olan Haruniye Kaplıcaları bir an önce açılmayı bekliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER