© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

Gebe Okulu'nda Ücretsiz Eğitimler Devam Ediyor

Osmaniye Devlet Hastanesi, gebelere ve yakınlarına yönelik doğum öncesi, süreci ve sonrası eğitimlerini sürdürmeye devam ediyor.

Osmaniye Devlet Hastanesi, gebelere ve yakınlarına yönelik doğum öncesi, süreci ve sonrası eğitimlerini sürdürmeye devam ediyor.

Bilinçli Doğum İçin Eğitim Programları

Osmaniye Devlet Hastanesi'nin Gebe Okulu, anne adaylarının bilinçli bir doğum süreci geçirebilmeleri için kapsamlı eğitimler sunuyor.

Eğitimler, anne sütü ve emzirme tekniklerinin uygulamalı olarak gösterilmesini, normal doğum eylemi, ağrı yönetimi ve yeni ebeveynlik rollerinin benimsenmesi konularında bilgi ve beceri kazandırmayı hedefliyor.

Ücretsiz Eğitim İmkanı

Osmaniye İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Gebe Okulu'ndaki eğitimler tamamen ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor.

Gebeliğin 12. haftasından itibaren Gebe Okulu'na başvuru yapılabileceği belirtilirken, kayıtlı anne adaylarına 4 seanslık “Gebe Eğitimi” ve gruplar halinde “Egzersiz Programları” sunuluyor.

Eğitim Noktaları ve Başvuru Bilgileri

Anne adayları, Osmaniye, Kadirli ve Düziçi Devlet Hastaneleri’nde bulunan Gebe Okulları'na başvurarak bilgi alabilir ve eğitimlere katılabiliyor. 

Ayrıca, Osmaniye ve Kadirli Sağlıklı Hayat Merkezleri, Düziçi İlçe Sağlık Müdürlüğü, Hasanbeyli, Bahçe, Toprakkale ve Sumbas Toplum Sağlığı Merkezleri'ndeki gebelik sınıfları da eğitim ve bilgi almak için değerlendiriliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER