© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

AB Projelerini Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ), yenilenebilir enerji ve hızlı prototipleme alanlarında istihdam yaratmak ve gençlerin becerisini geliştirmek amacıyla iki yeni proje başlattı.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ), yenilenebilir enerji ve hızlı prototipleme alanlarında istihdam yaratmak ve gençlerin becerisini geliştirmek amacıyla iki yeni proje başlattı.

Yenilenebilir Enerji Sektöründe Akıllı Şebeke İstihdamı Projesi, istihdamda yer almayan gençlerin akıllı şebeke teknolojisindeki becerilerini geliştirerek yenilenebilir enerji sektöründe işe alınabilirlik ve istihdam olanaklarını artırmayı hedefliyor.

Proje kapsamında, 120 genç 6 ay boyunca eğitim alacak ve eğitim süresince günlük harçlık da alacak. Ayrıca, iş arama ödeneği, iş yer ve işverenlerle görüşmeler, iş fuarları, konferanslar ve iş ilanları ile gençler desteklenecek.

Osmaniye'de Hızlı Prototipleme Yoluyla Geleceğin İnsana Yakışır İşleri Projesi ise toplumsal cinsiyet eşitliği bağlamında yol katedilerek istihdamda yer almayanların, çalışanların ve işverenlerin hızlı prototipleme teknolojisi konusundaki farkındalığının artırılmasını ve insana yakışır bir çalışma geleceği için işsizlerin beceri uyumsuzluğunu aşarak istihdam edilebilirliklerini ve istihdamlarını güçlendirmeyi hedefliyor.

Proje kapsamında, 100 genç 6 ay boyunca eğitim alacak ve eğitim süresince günlük harçlık da alacak. Ayrıca, iş arama ödeneği, iş yer ve işverenlerle görüşmeler, iş fuarları, konferanslar ve iş ilanları ile gençler desteklenecek.

Her iki proje de T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Mali Yardımlar Daire Başkanlığı tarafından desteklenmeye layık görüldü.

Projelerin tanıtım toplantısına Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, OTSO Yönetim Kurulu Başkanı Devrim Murat Aksoy, üniversite dekanları, enstitü müdürü ve çok sayıda akademik personel katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Turgay Uzun, projelerin iki önemli fonksiyonu yerine getirdiğini belirterek,

“Projeler bu iki fonksiyonu birlikte sağlıyor. Eğitim ve öğretime, AR-GE'ye destek olurken aynı zamanda ortaya koyduğu çıktılarla birlikte topluma, millete de hizmet ve katkı sunmak sonucunu da gerçekleştirmiş oluyor.

Bunlar, istihdam yaratma açısından da önemli sonuçları olacak projeler” dedi.

Proje ortakları arasında yer alan OTSO Yönetim Kurulu Başkanı Devrim Murat Aksoy ise projelerle Osmaniye'nin gençlerine istihdam olanağı sağlanacağını belirterek,

“Projelerde Osmaniye’mizin gençleri farkındalık, bilgilendirme, motivasyon ve mesleki eğitim alacaklar. Eğitim alırken günlük harçlık da alacaklar.

Ayrıca iş arama ödeneği, iş yer ve işverenlerle görüşmeler, iş fuarları, konferanslar, iş ilanları ile gençler desteklenecektir. Projelerimizin Osmaniye’ye, bölgemize, ülkemize hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Projelerin Osmaniye için önemine değinen Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, bu denli faydalı projeler için aktif faaliyetler yürütülmesi gerektiğini belirterek,

"Bu projelerin şehitler diyarı, yiğit Osmaniye’mize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Projelerin tanıtım sunumları, OKÜ Öğr. Gör. Doğan Burak Saydam ve Öğr. Gör. Cemre Polat tarafından gerçekleştirildi.

Öğr. Gör. Doğan Burak Saydam, Yenilenebilir Enerji Sektöründe Akıllı Şebeke İstihdamı Projesi’nin detaylarına değinerek, projenin 5 çıktı ve 2 sonuç içerdiğini belirtti.

Öğr. Gör. Cemre Polat ise Osmaniye'de Hızlı Prototipleme Yoluyla Geleceğin İnsana Yakışır İşleri Projesi’nin toplumsal cinsiyet eşitliği bağlamında yol katederek istihdamda yer almayanların,

çalışanların ve işverenlerin hızlı prototipleme teknolojisi konusundaki farkındalığını artırmayı ve insana yakışır bir çalışma geleceği için işsizlerin beceri uyumsuzluğunu aşarak istihdam edilebilirliklerini ve istihdamlarını güçlendirmeyi hedeflediğini belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER